Soros nu este fratele nostru

Întrebare: Organizația pentru drepturile omului, Human Rights Watch, este susținută de bine-cunoscut filantropul George Soros, evreu care a făcut apel la societăți comerciale și bănci cerandu-le sa înceteze orice colaborare cu așezările israeliene și cu teritoriile ocupate, inclusiv cartierele evreiești din Ierusalimul de Est.

Este destul de neplacut faptul că UE vrea să ne neutralizeze și să realizăm că nu suntem plăcuti, iar acum vine şi Soros.

Răspuns: Nu este un secret faptul că evreii sunt în spatele mișcărilor anti-israeliene, și nu putem ignora aceasta. Evreii se îndreaptă încă odată ei insisi spre anihilare și cred că acțiunile lor sunt corecte.

Acum 2000 de ani, înainte de distrugerea celui de al doilea Templu, am fost la un nivel spiritual trăind în conexiune între noi în conformitate cu principiul „Să iubești pe aproapele tău ca pe tine însuți.” Lucrurile s-au schimbat după distrugerea celui de al doilea Templu, și am căzut de la acel nivel la nivelul de ură nefondată.

De atunci am fost într-o stare numită exil. Exil se referă la căderea de la un nivel ridicat unde eram la un nivel de relații obișnuite în această lume, și aici sunte cel mai rău. Când suntem sub o mare presiune, ne ajutăm unul pe altul, deoarece se comută instinctul de supraviețuire dintr-o haită. Dar atunci când nu ne simţim ameninţaţi de război și unul dintre noi urcă în vârf, el îi sufocă chiar mai mult pe ceilalți. Nu este nevoie de antisemitism – să luăm un evreu ca Soros, de exemplu, care își face treaba lui cu loialitate.

Având în vedere că relațiile dintre noi au fost inversate și ura nefondată a înlocuit iubirea, nu ne tratăm unii pe alții la fel cum toate celelalte națiuni se tratează între el. Noi nu iubim; e respingem unul pe altul și suntem gata să dăm, să vindem, să dispunem și să ne deconectăm unul de altul. Acest lucru rezultă din trecerea prin distrugere şi este starea in care ne aflăm astăzi. Este numita distrugerea celui de al doilea Templu, distrugerea noastră.

Înțelepciunea Cabalei ne povesteşte istoria noastră și ne povesteşte despre iubirea care acum este îndepărtată și despre revelația urii. Deci, Soros, consilierii președintelui Obama, și alți evrei în poziții de conducere di Europa și SUA, fac apel pentru boicotarea Israelului și conduc atacurile antisemite asupra naţiunii noastre.

Prin urmare, eu nu ii văd ca frați ai noștri. Am fost frați înainte de distrugerea celui de-al doilea Templu şi de atunci ne urîm unii pe alții, până în ziua de azi. Noi trebuie să acceptăm acest fapt, chiar dacă nu-l înțelegem. Suntem doar frati în vremuri de necaz pentru că suntem împreună sub presiune. Doar atunci când vom începe să ne conectam vom deveni din nou frați, iar apoi vom anula ura externă care este îndreptată asupra noastră.

Întrebare: Ce ne va împinge să ne conectam și să ne unim?

Răspuns: Există două caii: suferințele imense prin care trecem, în scopul de a ne schimba atitudinea unuia față de un altul și astfel să realizăm ce trebuie să facem pentru noi înșine și pentru lume, sau calea pe care ne-o spune înțelepciunea Cabala, care este o revoluție internă, morală, în scopul de a ne uni într-un mod pașnic.

Avem o metodă de conectare spirituală numită înțelepciunea Cabala, şi acesta este motivul pentru care această înțelepciune este dezvaluita astăzi. Noi trebuie să o punem în aplicare și să o diseminam peste tot în lume, după cum este scris: „Și tu trebuie să păstrezi [o] și sa faci [o], pentru că este înțelepciunea și priceperea voastră în ochii popoarelor”, si nu trebuie sa o ascundem.

Din KabTV „Stiri cu Michael Laitman” 1/19/16

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: