Sclavia egipteană, la fel de mare ca universul

Faraonul şi toţi miniştrii lui sunt scalvii loiali Creatorului, adică „Îngeri” sau forţe care realizează programul creaţiei. Ei transmit ordinele de la forţele superioare, de la Creator, fiindcă, în afară de El, nu există nimic. Dar de acum, Creatorul îl plasează pe Faraon, datorită loialităţii lui, să fie conducătorul muncii pentru El şi să conducă peste oamenii din această lume în locul Său, pentru a ne da nouă senzaţia de întuneric şi astfel să ne împingă la nevoia descoperirii forţei opuse, cea a iubirii şi altruismului.

Chiar acum, Faraonul însuşi se dezvăluie lumii noastre. Înainte, numai ajutoarele lui, miniştrii, ne erau dezvăluiţi nouă. Noi nu am auzit de Faraonul însuşi pâna la actualul sfârşit al „exilului egiptean”, când dintr-o dată ni s-a anunţat că „un nou rege s-a înălţat peste Egipt” Până la acest moment, numai conducătorii şi miniştrii aveau controlul.

La fel s-a întâmplat şi în istoria omenirii. Noi am fost influenţaţi de diferite forţe mai mici care au împins dezvoltarea societăţii umane: noi invenţii, descoperirea de continente noi, noi tehnologii până când s-a ajuns la lumea globală. Aici, Faraonul a început să se dezvăluie pe sine. El este forţa care se opune şi nu ne lasă să ne unim.

Mulţi oameni din întreaga lume deja simt că salvarea vine numai din conexiune. Noi vedem asta, fiind dat un aşa grad de interdependenţă, nu ni se lasă nicio altă şansă fiindcă lumea a devenit atât de globală. Singurul mod de îmbunătăţire a vieţii este să venim împreună. Nu avem nicio altă şansă când suntem atât de dependenţi unii de alţii. Nu suntem capabili să divorţăm unii de alţii, ca în căsniciile nereuşite, şi să mergem fiecare pe drumul lui. Trăim pe un singur glob mititel şi nu avem unde să ne ducem. Suntem închişi ca într-o cuşcă.

Dar noi nu suntem în stare să fim de acord unii cu alţii în această lume, să creăm o guvernare comună, să ajungem într-un fel sau altul la o singură opinie şi să ne susţinem în mod constant. Iar aceste dezacorduri nu se sfârşesc, ci doar se măresc.

Este foarte ciudat să vedem cum toţi realmente depind unii de alţii, Europa, America, ţările arabe, Asia, Rusia, Japonia, China. Este chiar atât de dificil să se adune într-un singur loc, să facă un alt „G-50” şi să ajungă la un fel de acord comun? Altfel, lumea pur şi simplu se va întoarce la „haosul şi întunericul” iniţial.

Dar oamenii nu se vor strădui să ajungă la un acord. Forţele răului vor continua să stea în drum şi să se pună între ei, iar oamenii nu vor fi în stare să înţeleagă cum să se conecteze. Ei vor descoperi doar inabilitatea lor de conectare şi nu vor învăţa cum să o obţină. Asta pentru că revelarea „mecanismului” conexiunii este acelaşi lucru cu revelarea forţei superioare, singurul lucru care ne poate conecta. Aceasta este starea spre care ne îndreptăm.

Nu vor fi vremuri uşoare. În continuare, oamenii vor reuşi într-un fel sau altul să trăiască la fel ca înainte, ca şi cum lumea nu ar fi devenit globală, şi vor continua să existe fără să ia în considerare interesele celorlalţi. Dar dezvoltarea noastră trebuie obligatoriu să ne conducă la unificare. Cu toate acestea, nu va fi nicio putere de unire. În acest punct se va dezvălui Faraonul, cel care ne separă.

Şi atunci, este scris în povestea sclaviei din Egipt, „ei vor striga (şi de această dată vor fi fiii întregii lumi)”, neştiind ce să facă. Şi atunci vor descoperi că există o metodă, înţelepciunea Cabalei, care îl dezvăluie pe Creator creaturilor acestei lumi.

Fiindcă atunci, nu vom mai fi în stare să avem nici măcar o viaţă obişnuită în această lume fără dezvăluirea acestei forţe. Pur şi simplu nu vom mai putea să existăm, ne vom mânca unii pe alţii. Rezultă că trebuie să dezvăluim Cabala pentru a putea să-L dezvăluim pe Creator. Vom învăţa că lumea a fost creată în acest fel şi a fost supusă acestei dezvoltări numai pentru a deveni asemănători Creatorului şi, să ne unim cu El în timp ce încercăm să-L dezvăluim. Întregul program al creaţiei va fi astfel realizat.

Din prima parte a Lecţiei zilnice de Cabala 4/22/2011 Scrierile lui Rabaş

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: