Mediul Bun Pentru Lume

Intrebare: Pentru noi mediul este grupul, cartile si profesorul. Care este mediul potrivit pentru oameni in general?

Raspuns: Noi. Un mediu bun este nivelul superior mie. Daca ma intorc la mediul de jos (1) si imi valorizez prietenii vazandu-i mai mari ca mine (2), primesc impresia corecta despre ei (3).

Astazi nivelul superior pentru noi este profesorul, grupul si studiul. Pentru „natiunile lumii” suntem noi, organizatia Bnei Baruch, cu alte cuvinte, garantia reciproca.

In mare, exista trei niveluri: natiunile lumii (99%), noi (1%), si nivelul superior, care este Creatorul. Inseamna deci ca rolul nostru este de a fi legatura: Noi muncim pentru a fi incorporati in Creator si sa gasim conexiunea cu acesta, pe de o parte, si pe de alta parte, sa ajutam lumea. Astfel Bina este de asemenea divizata in doua parti: cele trei Sefirot superioare (GAR) si cele sapte Sefirot (ZAT) inferioare.

Intrebare: Cum poate deveni 1% mediul pentru cei 99%?

Raspuns: Cei 1% sunt mai puternici decat 99% din punct de vedere calitativ. Se spune: „O persoana dreapta este fundamentul lumii.”

In mod similar nivelul vegetal in natura este deasupra intregii materii inanimate din univers, iar nivelul animat este mai sus decat cel vegetal. Este o piramida: Nu conteaza cat de mare este turma, ea urmeaza un singur pastor. Masele nu au nimic de-a face in realitate cu forta; miliarde de oameni se afla la un nivel scazut. Ei nu au putere, sunt confuzi, si doresc doar sa se certe, sa discute, si sa distruga lume; ei deja si-au epuizat toata creativitatea.

Prin urmare se spune: „Sunteti cei mai putini dintre toate natiunile.” Sunt destui cateva mii pentru lume si trebuie chiar mai putini pentru a conduce lumea. Mai mult, media globala a fost pregatita pentru acest lucru.

In mare, de Sus a fost pregatit un plan si noi trebuie sa ne facem munca si sa fim siguri ca daca o facem corect intreaga lume va fi bine.

Din partea 1a Lectiei Zilnice de Cabala 20/06/2012 Toronto, “Messiah’s Shofar”

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: