Respiraţia noului nivel

De ce este lumea noastră specială? Pe de o parte, este ultima şi cea mai rea din toate lumile. Pe de altă parte, este necesară din moment ce aici suntem într-o stare totală de nemişcare, ceea ce înseamnă lipsită de respiraţie, şi putem începe să avansăm prin a ne „juca” unii cu alţii, cu corpurile şi nu cu forţele, pe care nu ştim cum să le manageriem.

De aceea lumea noastră este numită „o lume imaginară”. Ea de fapt nu există, dar este simţită aşa doar de dorinţele noastre egoiste. Din momentul în care ne ridicăm deasupra ei, începem să simţim că este o replică, că este opusă faţă de nivelul următor şi atunci pur şi simplu această lume îşi va pierde sensul pentru noi. Acest lucru trebuie să-l atingem.

Prima dată trebuie să internalizăm faptul că sufletul este un vas general, care este singurul lucru care a fost creat şi care este într-un contact constant şi în adeziune cu Lumina. Noi suntem în starea aceasta, în acel vas, în aceea dorinţă. Imaginaţi-vă că are trepte, şi noi suntem pe cea mai întunecată treaptă, iar deasupra noastră sunt 125 de trepte până la starea reală. Noi trebuie să urcăm aceste 125 de trepte gradat prin respingerea egoului nostru, care este înăuntrul nostru, prin o conexiune gradată şi constantă între noi.

Plantele, animalele şi nivelul mineral au un suflet? Fiecare dorinţă mică care există în natură este deja o parte a sufletului general, dar fără liber arbitru. Este total dependentă de noi şi de cei care îndeplinesc corectarea sufletului.

Sunt multe nivele diferite de suflet. Sunt oameni care sunt la nivelul uman care au început corectarea personală cu ani în urmă înaintea noastră, care au atins nivelul unde ei există cu adevărat şi care au văzut că totul este un singur suflet, o Lumină. Sunt oameni care poartă această misiune şi sunt oameni ca şi noi care ating acest nivel acum.

Dar noi suntem speciali. Dezvoltarea lumii noastre este dezvoltarea aceluiaşi ego la nivelul cel mai de jos. De-a lungul anilor lumea s-a dezvoltat egoist şi în sfârşit a atins o formă „rotundă”, mărimea maximă, iar în acelaşi timp, este globală şi integrală în calitate.

Acum, la fel, acest ego este starea în care suntem. Nu mai poate creşte şi deja a devenit global şi închis. Iar noi nu înţelegem ce se întâmplă cu noi. Fiind egoişi şi individualişti, nu putem să înţelegem această stare „rotundă”.

Noi tot timpul am crescut şi am aspirat către înainte. Fiecare dintre noi am fost împinşi înainte de o forţă egoistă pe care am încercat să o împlinim. Ne-am simţit bine şi acum 50-60 de ani în urmă obişnuiam să facem un cult din societatea consumeristă, beneficiul competiţiei, şi am numit acest lucru „o democraţie generală”. Acum acelaşi ego, care a atins dimensiuni foarte mari, pe ultimul nivel de existenţă, a „explodat”. Nu mai funcţionează aşa cum obişnuia şi suntem prinşi în capcană. Singura cale de a scăpa este dacă înţelegem cum sistemul integral al sufletului general operează.

De ce umanitatea simte azi sistemul general care a devenit evident? De fapt simte primul nivel al sufletului general care nu a fost revelat încă şi care ar trebui să ilumineze asupra noastră aici, nivelul pe care ar trebui să-l recunoaştem, faptul că suntem interconectaţi.

În întreg sunt 125 de trepte în această ascendere şi acum primul nivel pare că iluminează asupra noastră de la distanţă. Acesta este motivul pentru care simţim că lumea este globală şi integrală şi noi nu putem să facem în această privinţă.

Noi studiem despre acest lucru în înţelepciunea kabbalah: Când doi Partufim sunt făcuți din 10 Sfirot de la Keter (K) la Malchut (M), şi sunt una peste alta, această iluminare curge de la unul la altul. Când un Partuf „este îmbrăcat” în altul care este următor lui, iluminează prin el.

Pe de o parte, noi primim date despre lumea noastră care este astăzi într-o criză şi nu putem face nimic în această chestiune. Până una alta, este un nivel superior care iluminează către noi, primul nivel al sufletului meu, care înseamnă vasul general.

Pe de altă parte, noi ne regăsim pe noi dintr-o dată legaţi unul de altul, conectaţi prin întreaga lume: Ce oamenii gândesc într-un loc, alţi oameni ştiu deja în alt loc şi altul şi tot aşa. Suntem mutual interdependenţi. Dintr-o dată descoperim că nu putem scăpa de nicio parte din lanţ, fie că ne place sau nu. Per ansambul, această reţea mutuală este exprimată în starea începând cu unul deasupra altuia sau cu unul sub celalalt.

În orice caz, este o stare specială: Noi experimentăm acum faza soluţiei sufletului general.

Din Convenţia de la Novosibirsk, 7/12/2012, Lecţia 2

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: