Realitatea Spirituală La Microscop

Nimic din lumea spirituală nu este evaluat prin cantitate,  asa incat și cel mai mic detaliu este la fel de important ca și cel mai mare detaliu. Totul depinde doar de modul în care lucrurile sunt evaluate în inima unei persoane. Vedem mereu aceeasi realitate în fața noastră. Măsura în care descoperim realitatea (chiar daca descoperim mai mult sau mai putin) depinde de percepția noastră, de  măsura in care ne putem dezvolta și rafina vasele noastre spirituale și putem sa le facem sa fie precise și delicate, astfel încât acestea să poată detecta cu acuratete.

Realitatea însăși, cu toate acestea, niciodată nu se schimbă. Se spune, „Nu există parțialitate în spiritualitate.” Prin urmare, pereceperea marelui și micului imi apartine, in acord cu scara mea de valori prin care privesc, in functie de cum privesc, prin ochii mei miopi, sau prin ochelari, sau printr-un binoclu, sau printr-un telescop. Acest lucru înseamnă că totul depinde de vasele mele de percepție, de dorințele mele, și de măsura in care le corectez.

Totul depinde de scara mea de valori. Deci, nu exista nici o diferenta intre un lucru mic si unul mare: Dacă m-aș concentra pe scopul corect, daca mi-as face griji doar despre atingerea sentimentului de maretie al Creatorului, sentiment care ma conduce mai departe, dacă as dezvolta in mod constant  acest sentimnet si l-as respecta, nepermitandu-mi sa nu il respect sau sa il uit , voi avansa în mod necesar în direcția corectă catre scop.

Din Pregătirea pentru Lecția zilnică de Cabala 12/31/12

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: