Sabat

Întrebare: De ce problema Sabat-ului apare în Parashat HaShavua (porțiunea săptămânală Tora), ”După Moarte”, după descrierea berbecului care este trimis în deșert și un alt berbec care este oferit ca sacrificiu? La urma urmei, asta a fost deja menționat în exodul din Egipt.

Răspuns: La prima vedere, trimiterea la Sabat pare de prisos. De fapt, toate acțiunile pe care le efectuăm sunt doar în scopul de a ne trimite la starea de finală corecție pe care o numim Sabat. Sabat simbolizează finalul întregii munci, atunci când totul este corectat și nu este nevoie de a mai face ceva. Astfel, stările care sunt progresiv corectate sunt adăugate stărilor corectate în prealabil și se acumulează într-un cont general care este exprimat în final în starea de Sabat.

Dar, după fiecare acțiune, fiecare nivel se termină în aceeași stare deoarece, dacă mi se dau 20 kg de dorințe pentru a le corecta în iubire și dăruire, și dacă ajung la finalul corecției aceste părți, intru într-o stare temporară de Sabat. Atunci când corectez în întregime sufletul meu, ating starea finală de Mare Sabat.

Din kab.tv, ”Secretele Cărții Eterne”, 06.03.2014

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: