Unde este lumea superioara?

Întrebare: Viețile noastre sunt atât de primitive: munca, revenire acasă, cina, culcarea, trezirea dimineața și intoarcerea la locul de muncă. Si tu vorbesti despre un fel de „lume superioara”!
Aș dori să o văd, dar când mă uit în sus, văd doar plafonul. Este posibil să se schimbe ceva în viața mea? În cazul în care exista această lume superioară?

Răspuns: Atunci când vorbim despre lumea superioara, care este situata deasupra lumii noastre, in stiinta Cabalei aceasta nu înseamnă o înălțime obișnuită, ca și cum ar fi un plafon sau stele pe cer;  este vorba despre caracteristici umane launtrice si extinse. Uneori spunem: „O persoană înalta,  este mai presus de toată lumea,” dar pentru noi asta nu înseamnă înălțimea lui. Napoleon a avut un metru și jumătate înălțime, fiind o mare personalitate.Trebuie mai întâi să clarificăm, ce înseamnă „inferior” și ce înseamnă „superior”.

În Cabala, „superior” înseamnă caracteristici superioare. Caracteristicile superioare sunt daruire, dragoste, conexiune, și unitate. Și dacă vom indica faptul ca cineva este mic și inferior, ne referim la caracteristicile sale sumbre, nu la înălțime.
Deci, noi numim lumea spirituală lumea superioara pentru că dragostea și unitatea locuiesc acolo. Și  apropierea, este posibil în mod special datorită conexiunii și unității.

De ce nu il simțim pe Creator? Deoarece nu există nici o unitate între noi. Dacă vrem să simtim forța care ne înconjoară,ne învăluie, și include întreaga creație în ea, avem nevoie sa ne  conectam și sa devenim uniti(ca unul).
Înțelepciunea Cabalei spune că,  dacă zece persoane se conecteaza și  se unesc ca una singura, atunci ele vor simți Forța Superioară, lumea de sus. Este metoda specifica ce se practica în grupurile cabaliste.

Aceasta este esența metodei care este descrisă în cărțile originale ale Cabalei, cum ar fi „ Zohar” și cărțile originale ale lui Ari și Baal HaSulam.

Din  Programul Radio Israelian 103FM, 9/6/15

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed