Tranziția principală

Tora, „Deuteromul,” 1:09 – 1:10; 1:12 – 1:15: În vremea aceea v-am zis: “Nu vă mai pot purta singur de grijă; Domnul Dumnezeul vostru v-a înmulţit şi iată acum sunteţi mulţi la număr, ca stelele cerului. Alegeţi-vă din seminţiile voastre bărbaţi înţelepţi, pricepuţi şi încercaţi, şi-i voi pune căpetenii peste voi.” Atunci mi-aţi răspuns şi aţi zis: “Bun lucru ne porunceşti să facem!” Şi am luat dintre voi bărbaţi înţelepţi, pricepuţi şi încercaţi, şi i-am pus povăţuitori peste voi: căpetenii peste mii, peste sute, peste cincizeci, peste zeci şi judecători peste seminţiile voastre.

Toate dorințele sunt împărțite într-o piramidă în numeroase zeci, deoarece aşa este structura scării ascensiunii spirituale. Este imposibil să le corectezi în alt mod. Piramida colectează toate dorințele mici private în ea, acestea se ridica treptat la cel mai înalt grad și devin incluse în ea. Prin fuziune într-o singură dorință unică, ele intra în contact cu Creatorul.

Întrebare: De ce spune Moise: „Eu nu vă pot purta singur de grija. Cum as putea să suport singur toate necazurile voastre? ”

Răspuns: Deoarece aceasta este calitatea Bina. A finalizat lucrul în toate dorințele și acum forța următoare începe să lucreze în ele. Forța lui Moise, forța Bina sau a credinței, s-a epuizat pe sine și începe etapa următoare. De aceea, se spune alegoric în Tora că el moare.

Tora nu vorbește despre oameni sau Moise, ci despre forțele interne de corectare ale omului atunci când el se unește cu alții în conformitate cu principiul „iubește pe aproapele tău ca pe tine însuți” și ajunge la nivelul „țara lui Israel”, ceea ce înseamnă că este pregătit să se unească cu alții. Intrarea lui în țara lui Israel semnifică începutul unității.

În același timp, toate gradele spirituale anterioare nu dispar, deoarece trebuie să se conecteze la gradul  care este acum în creștere dramatică către nivelul următor. Toate diversele corecții anterioare se acumulează, ca într-un contor, care se învârte în mod constant, până când ajunge la o limită prestabilită, iar apoi citirile sunt resetate și totul începe din nou.

Este același lucru aici, toate corectările anterioare se acumulează, apoi vine corectarea următoare, dar de data aceasta este diferit, nu pentru a dărui, ci pentru a  primi. Calculul complet de corectare preliminară a sufletului se termină și începe să lucreze la nivelul diferit numit țara lui Israel.

Întrebare: Tora repetă în mod frecvent și reamintește aparent aceleași lucruri. Ce ne dau aceste amintiri ?

Raspuns: Fiecare grad care se epuizează pe sine trebuie să se întoarcă, adică  „îşi aminteşte de sine”, se manifestă din nou, face o corecție generală și  trece la gradul următor. Aceasta este ceea ce se întâmplă acum. Și acest lucru s-a întâmplat deja de mai multe ori în trecut. Dar, de data aceasta  tranziția este esențială, atunci când întreaga paradigmă a  corecției e modificata.

Din KabTV  „Secretele  Cartii Eterne” 12/30/15

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed