Lumea veche este moartă, trăiască lumea nouă!

Coronavirusul este o forță care trezește umanitatea pentru a face un audit complet.

Toată dezvoltarea noastră egoistă, întreaga evoluție a omului de când a ieșit din peșteră, a coborât din copaci și s-a diferențiat de maimuțe, a avut loc numai în interiorul egoismului. Și acum, pentru prima dată în istorie, noi schimbăm cursul evoluției noastre.

Metoda de dezvoltare egoistă s-a epuizat; ne-a adus în Egipt și ne-a făcut sclavii dorinței de a primi plăcere. Acum umanitatea trebuie să-și schimbe intenția spre dăruire, adică trebuie să plece din Egipt în țara Israel.

Noi suntem acum la un punct de cotitură înainte de transformarea completă. Aceasta este un moment istoric; pentru prima dată există o revoluție spirituală în umanitate. Trebuie să lucrăm pentru a atrage lumina care întoarce la sursă (lumina care reformează) care va schimba fața umanității. Noi trebuie să fim acel grup, acel instrument care trage de acest fir, prin care va avansa toată umanitatea.

S-ar putea să nu fim atât de mulți cei care aspirăm la Creator. Însă principalul lucru este să stabilim o fundație a conexiunii, așa cum este spus: “Deschideți pentru Mine o deschizătură ca vârful unui ac, iar eu am să deschid pentru voi porțile superioare.” Nu este necesar altceva. Din partea umanității este necesar să deschidem pentru Creator, în întregul spațiu dintre noi, un orificiu mic cât înțepătura vârfului de  ac și prin ea vor începe să se deschidă și să se dezvolte tot felul de conexiuni, iar noi vom intra în sistemul spiritual al dăruirii.

Nu ne vom întoarce în trecut. Lumea veche este moartă; nu există! Vom ajunge într-o lume nouă, iar noi vom fi oameni noi.

Desigur, asta se va întâmpla nu dintr-o dată, ci în etape. Așa cum este descris în povestea Exodului din Egipt, Moise la Faraon de foarte multe ori. Acesta nu este un proces ușor, însă a început deja. Și nu se va opri până când coronavirusul nu se va schimba într-o coroană reală, Keter și ne va aduce la conexiunea cu Creatorul în multiple forme, pe toate nivelele. Cu siguranță că o va face.

Prin urmare, trebuie să apreciem timpul în care suntem. Umanitatea este incapabilă să perceapă asta, deoarece nu ia în considerare acest proces la scala întregii istorii, de la creația lumii la finalul dezvoltării ei. Vedem însă că totul se dezvăluie așa cum este descris în cărțile cabaliste.

Acum o sută de ani, Baal HaSulam a scris că intrăm în zilele lui Mesia, adică într-o perioadă în care începe să acționeze asupra noastră o forță spirituală imensă care ne trage și ne face să avansăm.

De pe KabTV “Fundamentele Cabalei”, 4/3/20

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed