Ce vrea natura de la om

Întrebare: Unificarea este echilibrul dintre a da și a primi în societate? Procesul de unificare este un echilibru între cât obțin din societate și cât dau societății?

Răspuns: Da. Acesta este un proces de unificare. Cert este însă că nu este clar pentru nimeni. Există multe teorii economice, politice, sociale și toate celelalte, dar încă nimeni nu știe ce să facă cu ele. Există tot atâtea opinii pe cât există oameni. Pentru că toate acestea se referă la om, iar omul pentru noi este terra incognita (teritoriu necunoscut.)

Întrebare: Cum știu cât pot primi și cât pot oferi?

Răspuns: Nu poți ști asta deoarece egoismul tau te scoate din sistem. În timp ce animalele au o înțelegere a ierarhiei, nevoia de a se uni și o idee clară despre ceea ce este legatura potrivita, relatiile umane nu au o astfel de lege. Se dovedește că, din păcate, suntem mai răi decât animalele. Nu avem niciun fel de principii de restricție.

Întrebare: Deci, ce vrea natura de la nivel uman? Dacă totul funcționează automat și instinctiv la toate nivelurile, ce se cere la nivelul „uman”?

Răspuns: Natura necesită unei persoane să realizeze că este peste nivelurile ei neînsuflețite, vegetale și animale, că nu aparține naturii animale și că nu poate crea automat o astfel de structură în societatea sa ca si animalele.

Prin urmare, el trebuie să studieze cine este și cum poate ajunge la un echilibru frumos, corect, dinamic, în urma dezvoltării sale continue. Natura cere toate acestea de la om.

El trebuie să înțeleagă legea generală a naturii și apoi să o aplice societății umane. El trebuie să creeze o astfel de asociere între oameni care ar reflecta, pe de o parte, faptul că nu sunt animale, ci oameni dezvoltati în mod egoist care vor să subjuge totul și pe toată lumea.

Pe de altă parte, el încă trebuie să se ducă la echilibrul corect și să creeze un astfel de sistem de interacțiune între oameni și celelalte niveluri ale naturii, astfel încât acest sistem să funcționeze în armonie absolută, în integrare cu el însuși.

Această condiție nu este înțeleasă de o persoană. Nici nu poate să-și creeze propria sa mică societate. Nici nu vorbesc despre cum tratează natura neînsuflețită, vegetală și animală și doar distruge totul. Aceasta este singura sa problemă, în principiu, acesta este egoismul său.

Trebuie să aflăm cum putem conduce acest egoism, să începem să-l gestionăm, să-l limităm in mod inteligent și să înțelegem cum, până la urmă, ar trebui să ne comportăm față de noi înșine și in relatiile dintre noi înșine.

Din emisiunea KabTV  „Televiziunea post-coronavirusului” din 16/04/20

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: