Profesorul de Cabala și publicul

254.01Întrebare: Care este semnificația recunoașterii unui profesor de Cabala de către publicul larg? Ce înțelege societatea despre asta?

Răspuns: Astăzi este într-adevăr destul de lipsit de sens, dar acum 2.000 de ani, când erau destul de mulți cabaliști și grupuri de oameni care puteau recunoaște sau nu un anumit cabalist, era semnificativ.

Așa cum spune Baal HaSulam, pentru ca regele Solomon să fie recunoscut ca înțelept, el a trebuit să stea în fața cabaliștilor din marele Knesset (adunare), deoarece alți oameni nu au putut să  verifice, deoarece nu erau la un nivel atât de înalt.

Astăzi, însă, când oamenii nu știu despre înțelepciunea Cabalei și, în plus, o batjocoresc, oamenii pot spune că cineva este cabalist numai în funcție de judecata lor, în funcție de cine alege să sărbătorească, și așa este destul de fără înţeles.

Totul este determinat de ceea ce te învață profesorul. Dacă el te învață să nu fii conectat la el, ci la sursele primare și prin grup către Creator, astfel încât să vezi sensul doar în asta, atunci învățăturile sale sunt corecte.

Din emisiunea de pe KabTV „Fundamentele Cabalei”, 12.12.2018

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: