Daruri de la Avraam

541Avraam era o persoană foarte faimoasă și respectată în Babilonul antic. Prin urmare, învățăturile sale cabalistice s-au răspândit cu succes printre babilonieni. Se spune că le-a prezentat întreaga idee a dezvoltării spirituale viitoare.

Rambam, marele filozof al secolului al XII-lea, a scris că mii de oameni l-au urmat pe Avraam. Mii! El i-a condus departe de Babilon în Țara lui Israel. Cei care nu l-au urmat, pentru că nu au simțit o predispoziție interioară de a deveni similari Creatorului, au decis să se împrăștie pe tot globul. Sursele originale spun că Avraam le-a dat așa-numitele „daruri”.

Darurile înseamnă că el i-a învățat tot felul de alte metode care nu se bazează pe depășirea egoismului și nu pe corectarea acestuia pe linia de mijloc pentru a avansa deasupra ego-ului și a se ridica de la HGT la HBD. Dimpotrivă, aceste metode se bazează pe reducerea egoismului, micșorarea acestuia și satisfacerea cu lucruri modeste și mici. Cu alte cuvinte, Avraam le-a dat babilonienilor începuturile credințelor și religiilor. Așa s-au așezat pe tot Pământul.

Vedem că acele învățături spirituale, în special cele răsăritene, precum și religiile, sunt construite pe a fi modeste, fără a se remarca printre altele. Ele nu încurajează dezvoltarea egoismului și chiar dezvoltarea de mașini și tehnologie.

Aceste teorii sunt complet opuse metodei Kabbalei, care spune: cu cât este mai mult egoism, cu atât mai bine pentru că cu ajutorul lui ne putem ridica și corecta pe noi înșine.

Cu toate acestea, dacă o persoană nu are nicio dorință de corectare, atunci este mai bine pentru ea să-și micșoreze egoismul și să-și țină capul în jos.

Din emisiunea de pe KabTV # 6  „Puterea cărții Zohar”

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: