Natura umană și faptele bune

632.2Întrebare: „Declarația drepturilor omului și a cetățeanului”, publicată în Franța în secolul al XVIII-lea, vorbește despre libertate, egalitate și fraternitate.

În aceeași declarație este scris: „Nu faceți altora ceea ce nu doriți să vă facă. Fă altora fapte bune pe care ai vrea să le vezi făcute pentru tine. ”

Cabala mai spune că este necesar să ne unim, să ne iubim. Toată lumea înțelege acest lucru. Dar cum să ajungi la asta?

Răspuns: Oamenii îl percep unilateral. Referitor la mine, desigur, vreau ca toată lumea să mă trateze după cum consider eu potrivit. Prin urmare, când spun: „Libertate, egalitate, fraternitate și unificare” – mi se pare ceva bun, cald și drăguț.

Dar dacă trebuie să îi tratez pe alții în același mod, adică să cheltuiesc efort, energie, gânduri și griji, atunci nu mai vreau acest lucru. Acest lucru este contrar naturii mele, absolut opus acesteia. Se pare că toți, bineînțeles, vrem dragoste, dar a da dragoste altuia este deja o problemă! Acest lucru este împotriva noastră.

Întrebare: Dacă acest lucru este împotriva naturii noastre, de ce continuăm să spunem toate aceste cuvinte? De ce sunt mereu pe radar?

Răspuns: Pentru că, în principiu, dorim asta, dar nu o putem implementa.

Întrebare: Adică înțelegem beneficiile unei astfel de atitudini față de noi înșine?

Răspuns: Desigur. Dar apoi trebuie să fac același lucru și pentru alții. Cum pot? Nu sunt în stare! Natura mea nu-mi permite să fac asta.

Comentariu: Deci, se dovedește că omul este o ființă irațională. Suma de bani pe care o cheltuim pe arme în loc să ne îmbunătățim viața!

Răspunsul meu: Cu toții înțelegem acest lucru și nu putem face nimic. Acesta este egoismul nostru. Suntem creați în așa fel încât să nu fim capabili să ne facem bine unul altuia.

Întrebare: Și cine ne-a creat astfel?

Răspuns: Natura, putem spune că este Creatorul, este forța superioară. Nu e nicio diferenţă. Așa am evoluat prin intermediul naturii.

Întrebare: Și ce să facem cu această natură? Ce spune Cabala?

Răspuns: Cabala spune că acest lucru poate fi corectat, dar numai dacă cineva dorește conștient acest lucru și depune anumite eforturi. Există o metodă care îi va permite să se ridice deasupra naturii sale egoiste și să-i simtă pe ceilalți ca pe el însuși, până la punctul în care le va dori altora ceea ce își dorește pentru sine. Atunci lumea va ajunge la o stare de perfecțiune, egalitate și frăție.

Din emisiunea de pe KabTV „Stări spirituale” KabTV din 13.05.2019

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: