“În ce fel ar fi lumea diferită dacă africanii nu ar fi fost aduși niciodată în America, ca sclavi sau altfel?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: În ce fel ar fi lumea diferită dacă africanii nu ar fi fost aduși niciodată în America, ca sclavi sau altfel?

Lumea ar fi aproape aceeași, în afară de America desigur, care ar arăta și s-ar simți complet diferită. America ar semăna mai degrabă cu o națiune vest-europeană, cum ar fi Franța, Germania și Anglia.

Pe de o parte, America ar fi mai închisă decât este astăzi. Pe de altă parte, trebuie să înțelegem că natura se desfășoară în conformitate cu un plan stabilit și avansează lumea către o stare de echilibru. Prin urmare, nu are rost să discutăm istoria într-un mod subjunctiv, deoarece dezvoltarea pe care am suferit-o este absolută. Trebuie să spunem că ceea ce s-a întâmplat ieri trebuia să se fi întâmplat și nu s-ar fi putut întâmpla în alt mod. De asemenea, nu ar trebui să regretăm niciodată trecutul, ci dimpotrivă, ar trebui să gândim și să acționăm întotdeauna cu prezentul și viitorul în minte.

Regretarea unui anumit curs de evenimente istorice este o abordare nesănătoasă, ineficientă și dăunătoare vieții. De ce? Pentru că desfășurarea istoriei este scrisă în piatră și tot ce s-a întâmplat a avut un scop foarte specific – de a ne ghida către o stare finală de echilibru cu natura. Prin urmare, am fi mult mai bine dacă, din acest moment, ne adaptăm într-un mod „Dacă eu nu sunt pentru mine, atunci cine este pentru mine?” și spunem în legătură cu trecutul că „Nu există altcineva în afară de El”, adică natura a adoptat totul exact așa cum trebuia. Nu putem schimba modul în care ne-am dezvoltat până în acest moment actual și prin urmare, nu ar trebui să ne concentrăm asupra acestuia.

Prin urmare, nu avem nimic de regretat cu privire la trecut. Dacă ne uităm înapoi în trecut cu o astfel de abordare, atunci devenim ca soția lui Lot, care s-a transformat într-un stâlp de sare, fără a câștiga absolut nimic prin aceasta.

Ar trebui astfel, să ne concentrăm asupra viitorului nostru. Cum arată un viitor pozitiv pentru umanitate? Dacă ne concentrăm pe construirea unui viitor pozitiv pentru noi înșine și pentru natură, atunci vom ajunge la concluzia că numai prin atingerea înțelegerii legilor naturii, cunoașterea modului în care funcționează natura și respectarea acestor legi, atunci vom fi pe cale să realizăm un viitor mult mai bun pentru toți.

Bazat pe emisiunea “Întrebări și răspunsuri” cu Cabalistul Dr. Michael Laitman. Scris / editat de studenții Cabalistului Dr. Michael Laitman.

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed