Șarpele – Forța motrice a naturii

571.03Întrebare: Întreaga lume crede că Adam a păcătuit pentru că a căzut în ispita șarpelui.

Răspuns: Nu a păcătuit. Ce putea face el — această bucată de carne de animal care nici măcar nu putea deveni om?

Comentariu: Este scris că Dumnezeu a avertizat: „Dar din copacul cunoașterii binelui și răului să nu mănânci, pentru că în ziua în care vei mânca din el, cu siguranță vei muri”. Dar șarpele a venit și a început să-i convingă: ”Și șarpele a spus femeii: Cu siguranță nu veți muri”. Iar când Adam a gustat fructul interzis, Dumnezeu a spus: ”Și El a zis:„ Cine ți-a spus că ești gol? Ai mâncat din pomul din care ți-am poruncit să nu mănânci? ”

Răspunsul meu: „Cu siguranță vei muri” este bine. Înseamnă că egoismul tău va muri în tine și vei ajunge la un alt nivel.

Șarpele este o dorință egoistă necesară, care în cele din urmă începe să se trezească într-o persoană. Și atunci el vede că este opus Creatorului și are unde să avanseze, ce să corecteze în sine și la ce să se înalțe.

Astăzi un astfel de șarpe este necesar pentru mulți oameni din lume. Aș spune – pentru toată lumea! Toată lumea crede că totul este în ordine: „ Noi trăim foarte bine. Ne-am născut, trăim, murim, totul este în regulă. Lasă-mă să mă întind liniștit anii ăștia și gata. ” Dar de ce are nevoie omul de acești ani? Pentru ce sunt?

Șarpele îți arată că trăiești degeaba, că ești un animal, că ai germenul răului în tine. Nu ne permite să trăim în pace. Șarpele este o forță motrice foarte puternică a naturii, adică un egoism uriaș care începe să ne trezească și ne pune unul împotriva celuilalt.

KabTV „Puterea cărții Zohar”, # 16

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: