Trăsături ale caracterului național

414Întrebare: Crezi că liderii se pot autorestricționa la scară planetară, așa cum se face în țările scandinave? De exemplu, în Finlanda, primul ministru face naveta la serviciu fără agenți de securitate și, uneori, chiar cu bicicleta.

Este pur și simplu imposibil de imaginat așa ceva în anumite țări ale lumii. Nimeni nu va percepe această persoană ca fiind un lider. Crezi că elitele sunt capabile să se înfrâneze pentru a se salva?

Răspuns: Pentru a se salva pe ei înșiși – da! Dar nu știu dacă a venit un astfel de moment.

Faptul că acest lucru se întâmplă în țările scandinave se explică prin relația specială dintre oameni și prin particularitatea caracterului național. Acest lucru este firesc pentru ei. Aș spune că este un fel de stare înghețată, care, în general, este specifică acestor oameni.

Întrebare: Este posibil acest lucru în Israel? Este caracterul național israelian capabil de așa ceva?

Răspuns: Nu. Acest lucru nu este posibil nicăieri altundeva.

Observație: Dar evreii sunt cei mai sensibili la justiție. Ei trebuie să fie primii care să realizeze iubirea reciprocă și egalitatea.

Comentariul meu: În același timp, ei sunt cei mai răsfățați și au cel mai mare egoism, ceea ce nu vedem la națiunile scandinave. Acolo, oamenii sunt foarte cumpătați. Dar aici, oamenii nu simt nicio limitare. Aceasta este starea lor interioară.

Din „Conversații” de la Kab TV 11/1/21

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: