Circumcizia spirituală (Brit Milah)

294.2Întrebare: Ce este Brit Milah sau circumcizia, din punct de vedere spiritual?

Răspuns: Dacă obțin corectarea stărilor mele interne, ajung la starea de „piele”. Aceasta este partea cea mai externă a corpului. Corpul este format din oase, carne, tendoane și piele. Prin urmare, atunci când îmi corectez dorințele, așa cum spunem din interior spre exterior, ajung treptat la starea de corectare a pielii.

În corpul uman există prepuțul exterior, adică o dorință egoistă extremă, pe care nu sunt în stare să o corectez. Singurul lucru pe care îl pot face cu ea este să o tai.

Și atunci tot ce rămâne în mine poate fi corectat, sfânt, și arunc prepuțul în nisip, în neant. Aceasta este partea egoismului pe care nu o pot corecta. Acesta este motivul pentru care se face circumcizia (Brit Milah).

Din moment ce vorbim despre dorințe interioare, fac asta prin propria mea voință, dar cu ajutorul Forței superioare. Acesta se numește contract (legământ).

Întrebare: Se pare că nu folosim ultima Sefiră Malchut. Și aici, circumcizia prepuțului are loc în Sefira Yesod. De ce? Înseamnă asta că există și alte dorințe pe lângă Malchut, pe care nu le folosim?

Răspuns: Nu. Întrerupem ultima fază a dorinței, care este pe Yesod și deja se îndreaptă spre exterior. Prin urmare, nu mai avem alte dorințe.

Întrebare: De ce Brit trebuie să fie făcut numai de un bărbat? În principiu, nu există nicio diferență în spiritualitate. Deci, ar trebui să o facă și o femeie?

Răspuns: Nu. Pentru că un bărbat este partea umanității care dăruiește iar o femeie este partea care primește.

Întrebare: Dar dacă o femeie ajunge la Creator, o poate face și ea?

Răspuns: Da. Circumcizia spirituală are loc pentru toată lumea, indiferent de sex, în lumea noastră. În principiu, doar o persoană care se străduiește pentru dăruire poate face această acțiune.

Din KabTV “Stări Spirituale” 12/28/21

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed