Este dificil să obții pacea?

546.02Trebuie înțeles că toate disputele izbucnesc între noi nu pentru a le liniști, ci pentru a ne întări unitatea în ciuda tuturor diferențelor. Conflictul se rezolvă nu ștergând diferențele dintre noi, ci ridicându-ne deasupra lor.

Acest lucru este mult mai ușor decât modul în care încercăm să rezolvăm conflictele din lumea noastră. Credem că este necesar să eliminăm contradicția și de aceea dorim să învingem inamicul și să-i dovedim că avem dreptate și că el greșește. Iar el, la rândul lui, încearcă să demonstreze contrariul.

Dar nu vom ajunge niciodată la pace în acest fel! Metoda Cabalei folosește exact abordarea opusă în care ne dăm seama de motivul disputei noastre și niciunul nu încearcă să-l forțeze pe celălalt să-i accepte opinia. Vrem să ajungem la o legătură peste aceste diferențe, astfel încât dragostea să acopere toate crimele.

Crimele și disputele vor rămâne și noi vom spori din ce în ce mai mult dragostea și unitatea. Ca urmare, dezacordul va fi dezvăluit în deplină măsură, deasupra ei se va dezvălui unificarea completă, iar ambele vor exista simultan: cea mai puternică dorință și cea mai mare contracție și ecranul. Și atunci va avea loc revelația deplină a Creatorului. Aceasta este metoda Cabalei.

Altfel nu va funcționa! Dacă vrem să oprim războaiele, atunci trebuie să înțelegem că nu există altă soluție, ci doar reîmplinirea reciprocă deasupra dezacordurilor.

De la  Lecția zilnică de Cabala 3/11/22, “Câștigând Războiul (împotriva înclinaţiei rele)”

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: