“Drogându-ne cu puterea vieţii” (Medium)

Medium a publicat noul meu articol “Drogându-ne cu puterea vieţii

Un sondaj realizat de Centrul Israelian pentru Dependență a constatat  că „Un israelian din șapte suferă de o formă de dependență”. În ultimii cinci ani de la ultimul sondaj, aproximativ jumătate de milion de oameni s-au alăturat rândurilor dependenților. Într-o țară de numai nouă milioane de oameni, jumătate de milion în cinci ani este mult. Mai rău încă, „peste 90% dintre [dependenți] nu cer tratament”.

Nu numai adulții devin dependenți. Și copiii devin dependenți. Dependența înseamnă că ne-am obișnuit cu o activitate care determină organismul nostru să secrete substanțe care ne fac să ne simțim bine. Pentru că ne dorim din ce în ce mai mult din acel sentiment bun, repetăm ​​compulsiv activitatea.

Oamenii pot deveni dependenți de orice. Ei pot deveni dependenți de activități fizice, de substanțe chimice, iar unii pot chiar să devină drogați de anumite tipuri de muzică.

Pe lângă faptul că se simt bine, există un alt motiv pentru care oamenii devin dependenți: deconectarea de la problemele vieții. Sentimentul de eliberare de obligații și necazuri poate fi îmbătător.

De regulă tinerii devin dependenți mai ușor decât persoanele în vârstă, deoarece adolescenții și adulții tineri sunt în căutarea constantă a plăcerilor. Pentru ei, să se simtă bine este tot ceea ce contează.

Pe măsură ce ne maturizăm, intră în joc și alte calcule în afară de plăcerea imediată. Acest lucru îi face pe oamenii în vârstă mai „rezistenți” la dependență, deși nici ei nu sunt impermeabili la aceasta.

Există două motive pentru creșterea dependențelor. În primul rând, este mai ușor să găsești lucruri de care să devii dependent. În al doilea rând și cel mai important, disperarea s-a răspândit în întreaga lume. Oamenii își pierd simțul scopului în viață, așa că încearcă să scape. Sentimentul de a fi deasupra realităţii sau adrenalina din alte forme de dependență, oferă oamenilor calm sau, alternativ, un sentiment de vitalitate.

Tratamentul predominant este de a compensa o dependență cu alta, mai puțin dăunătoare. Dependențele mai ușor de tratat sunt cele care necesită o compensație mai mică. Cu toate acestea, în esență, nu vindecă dependența, ci pur și simplu o schimbă cu alta.

Motivul pentru care peste 90 la sută dintre dependenți nu caută tratament este că știu că medicina nu poate face față. Dacă tot ceea ce poate oferi medicamentul este abținerea forțată de la dependență sau schimbarea unui drog cu altul, atunci acestea nu sunt remedii și nu au nici o chemare pentru dependenți.

Un singur remediu poate vindeca cu adevărat oamenii de dependențele mortale care afectează umanitatea: puterea vieții. Puterea vieții este dezvăluită prin conexiuni pozitive între oameni. Când oamenii stabilesc conexiuni reciproc pozitive, emulează reciprocitatea pozitivă care pătrunde în toată realitatea. Aceasta este forța care face ca toate lucrurile să crească.

Atunci când oamenii dezvoltă astfel de conexiuni, iar natura lor reciprocă cere ca ei să le dezvolte într-o societate de oameni cu gânduri asemănătoare, ei sunt plini de un sentiment de scop și satisfacție. Se simt conectați la realitate, unul cu celălalt și cu ei înșiși. Este un tip complet diferit de satisfacție faţă de ce poate oferi orice substanță și este mult mai profundă și satisfăcătoare. Odată ce oamenii încep să experimenteze puterea vieții, nu mai au nevoie de nimic altceva pentru că nu vor dori niciodată să se deconecteze de forța vitală pe care au descoperit-o.

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: