Transformând cunoștințele în sentimente

528.03Întrebare: Ce sunt cele Zece Porunci?

Răspuns: Odată ce ieși din sclavia egipteană, adică din puterea egoismului, începi să-ţi asumi alte forme de conexiune între tine și Creator, între tine și ceilalți. O acțiune deasupra egoismului cuiva se numește poruncă.

Întrebare: Deci, structura celor zece Sefirot  primește zece lovituri și după aceea fac zece acțiuni pentru a mă conecta cu Creatorul?

Răspuns: Hai să spunem așa. Da.

Comentariu: Toate acestea sunt foarte complexe, nu sunt simple. În general lumea este desigur, un sistem complicat.

Răspunsul meu: Nu cred. Pur și simplu nu vrem să-l transformăm în senzații, atunci totul ar deveni destul de simplu. Cel mai important este să nu îl lași în minte, în unele calcule, ci să îl transformi în sentimente.

Întrebare: Dar ce înseamnă „nu vrem”? Toată lumea ar dori să-L simtă pe Creator. Aceasta nu funcționează.

Răspuns: Îl poți simți doar dacă vrei să te ridici deasupra egoismului tău și să acționezi în ciuda acestuia. Va trebui să cultivi această mișcare în interiorul tău, poate de-a lungul multor ani.

Întrebare: De ce mai are cineva sentimentul că este doar el și Creatorul? De ce nu avem conștientizarea naturală că, pentru a dezvălui forța superioară, trebuie să existe cel puțin zece oameni? Nu există așa ceva în societate. Dimpotrivă, dacă vrei să-L dezvălui pe Creator, trebuie să te izolezi și în general pare a fi ceva interior, ascuns. Ce treabă au alți oameni cu asta? De ce ar trebui să le împărtășesc Creatorul?

Răspuns: Trebuie să faci asta pentru a nu te înșela, astfel încât să vezi clar dacă te apropii sau nu de calitatea iubirii și dăruirii. Dacă poți face asta în relație cu alți oameni, atunci odată ce vei atinge această calitate, te vei raporta la Creator în același mod.

KabTV “Stări Spirituale” 5/10/22

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: