Pesah (Paștele) este începutul căii spirituale

935Pesah (Paştele) este cea mai mare sărbătoare pentru Cabalişti deoarece reprezintă o ieșire din egoismul nostru, din dorința de a primi plăcere, din starea de separare de Creator și de distanțarea de prietenii noștri.

Pesah (Paștele) este începutul căii spirituale, atunci când ne desprindem de cleștele egoismului care ne sufocă și nu ne lasă să respirăm.

Prin urmare, vrem să scăpăm de un astfel de egoism pentru a ne îndrepta către conexiunea dintre noi și pentru a restabili Kli-ul comun al lui Adam HaRishon, un suflet comun, pentru a simți în el o lume spirituală, o lumină, un singur Creator și noi toți împreună ca unul.

Acesta este motivul pentru care această sărbătoare este atât de importantă. Nu există sărbătoare mai importantă decât Pesah. „Pesach” înseamnă „salt” (pasah). Când facem un salt, trecem de la o stare de primire egoistă la dăruire altruistă.

Când ieșim din egoismul nostru, din dorința de a primi și din această natură pământească care este creată artificial de Creator, este într-adevăr o sărbătoare grozavă. Cu ea începe o călătorie fascinantă în spiritualitate.

Omul ar trebui să simtă că are nevoie de un Kli spiritual, că dorește să cuprindă toate părțile sufletului, astfel încât acestea să-i umple toată dorința interioară, iar toate gândurile și aspirațiile sale ar fi doar despre punctul de conexiune cu Creatorul. Dacă a ajuns într-o astfel de stare, înseamnă că s-a pregătit deja pentru ieșirea din Egipt.

Fără să simți starea de exil, este imposibil să ajungi la mântuire. La urma urmei, avantajul luminii se dezvăluie numai din întuneric. Prin urmare, dacă Creatorul vrea să ne conducă la dăruire, la o stare de egalitate cu El, este forțat să ne conducă prin exil.

Diferența dintre exil (Galut) și mântuire (Geula) constă doar dintr-o singură literă „Aleph” – א, adică Creatorul. Când Creatorul începe să apară în viața noastră, exilul se transformă în mântuire.

Din prima parte a Lecţiei zilnice de Cabala 3/6/23, „Pesach (Paștele)”

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: