Lumea în alb-negru

921Întrebare: În anii 60 și 70 ai ultimelor secole, Africa de Sud a fost considerată unul dintre cele mai paradisiatice locuri de locuit, iar apoi a alunecat la nivelul Africii generale.

Tatăl meu a fost director de marketing al unei companii engleze și a locuit în Africa de Sud timp de 14 ani. La sfârșitul anilor 80, când a plecat de acolo a plâns în avion, pentru că a înțeles că acest loc paradisiac a luat sfârșit: Ceea ce durase atât de mult s-a prăbușit în câteva zile.

Majoritatea clădirilor construite în anii 70, care erau un simbol al independenței, erau apartamente scumpe care au devenit depozite de droguri.

Există ceva ce putem învăța din asta?

Raspuns: Să învăţăm?! Umanitatea?! Nu!

Unde ai văzut că omenirea învață ceva? Nu există creatură mai proastă decât omul, care nu învață din nimic! El trebuie să fie condus înainte în permanență cu un băț și se gândește doar cum să ocolească acest băț.

Dacă ne-am putea desena caricatura, am înfățișa un băiat răutăcios care se uită constant în jur și caută un loc în care să fugă, iar în spatele lui, ca într-o poveste cu Tom Sawyer, mătușa lui aleargă după el cu un băț mare cu care îl încearcă să-l lovească și uneori îl prinde. Aceștia suntem noi! Aceștia suntem noi și Mama Natură.

Am învățat ceva astăzi?! Astăzi suntem mai mult decât oricând ca niște barbari. Avem grijă de corp într-un mod în care nu am avut grijă de el niciodată în istorie. Facem operații plastice, transplanturi și tatuaje, îndepărtăm părți ale corpului și facem orice altceva!

Strămoșii noștri ne-ar invidia. Am construit un astfel de cult al corpului cum nu a mai existat până acum. În loc să ne ridicăm deasupra lui și să dezvoltăm spiritul, uite ce facem! La televizor, ei arată doar programe despre mâncare, cum să o gătești și să o prăjești, internetul este plin doar de oferte sexuale, iar programele TV sunt despre cum să câștigi bani undeva și așa mai departe.

Dacă odată erau respectate cunoștințele de literatură, muzică și arte, astăzi nu există nimic din toate astea! Degradarea este completă! Omul arată clar altui om că este inamicul lui. Acest lucru este considerat drept, bun și se presupune că vă subliniază independența și autosuficiența. Ce îi învățăm pe copii la școală? — Să-l suprime pe celălalt. Ce îi învățăm în general? — Numai să-i cucerim, suprimăm și măcinăm pe alții.

Între timp, mijloacele de confruntare sunt din ce în ce mai puternice. Astăzi, ne putem „şterge” cu ușurință unul pe celălalt și ne putem îndepărta de pe suprafața Pământului. Astronauții spun într-un glas că atunci când privesc Pământul de departe, au impresia că este un balon fragil, foarte delicat.

Iar noi cei care locuim aici, suntem gata să ne sfâșiem și să tăiem totul de parcă am fi coborât pe vreo planetă pentru a o cuceri, de parcă aceasta nu ar fi singura noastră casă!

KabTV „Am primit un apel – Lumea în alb şi negru” 13.11.2012

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: