Există o astfel de petrecere, prieteni!

3Întrebare: Unde s-a dus pacifismul?! Unde este?! De-a lungul secolului al XX-lea a mers odată cu secolul și s-a dezvoltat din ce în ce mai mult.

Răspuns: Unde s-a dezvoltat acest pacifism? În Primul Război Mondial, în al Doilea Război Mondial?! Cursa înarmărilor, toate aceste capturi, în Indochina și oriunde s-ar fi întâmplat! Revoluții în Cuba, pot enumera multe astfel de lucruri!

Întrebare: Dar pacifismul a încercat să prevină un al treilea război mondial. Au fost mișcările hippie, Beatles și Angela Davis. Garoafele au fost introduse în arme și mitraliere. Astăzi nimeni nu va scrie Adio arme ca Hemingway, nu va picta Apoteoza războiului.

Răspuns: Cred că am ajuns într-un punct în care lumea și-a dat seama că totul s-a terminat. Am vorbit destul! Ceea ce este cu adevărat necesar este, dacă nu să ne dezarmă, atunci să restrângem temeinic toți militarii și politicienii.

Prin jocurile lor, zgomotul armelor și dorinţa de a arăta care dintre ei este mai puternic, precum băieții care se joacă în curte, ne aduc într-o asemenea stare încât este imposibil să mai trăim cu ei.

Întrebare: Înseamnă că dacă înainte era doar în cuvinte, astăzi este în fapte, așa că parcă nu-i mai auzim pe pacifisti?

Răspuns: Astăzi nu există așa ceva pentru că oamenii și-au dat seama că acest lucru ar trebui să fie mult mai serios. Garoafele, florile nu sunt suficiente.

Comentariu: Este prima dată când aveți o viziune atât de optimistă asupra lumii. Lumea poate gândi.

Răspunsul meu: Să recunoască răul.

Întrebare: Este aceasta recunoașterea răului?

Răspuns: Desigur.

Întrebare: La ce vom ajunge? Întrebarea mea este despre viitor.

Răspuns: Că este imposibil să trăiești așa. Ce se va întâmpla cu noi până la urmă?

Întrebare: Vom ajunge la întrebarea de ce se întâmplă asta? De ce se dezvoltă lucrurile așa?

Răspuns: Deja oamenii pot auzi despre asta astăzi, dar doar aud, nu şi iau decizii pentru a eradica sursa acestui rău.

Întrebare: Este egoismul sursa răului, într-un fel sau altul?

Răspuns: Desigur, acesta este egoismul nostru. Nu există nicio modalitate de a scăpa de acest fapt. Prin urmare, nu putem face nimic.

Întrebare: Vreţi să spuneţi că oamenii vor putea auzi că sursa răului este egoismul, dar încă nu vor putea face nimic în privința asta?

Răspuns: Cert este că ei nu vor auzi că sursa răului este egoismul. Dar ei vor auzi că acestea sunt mai bune, acelea sunt mai rele, acestea sunt așa și acelea sunt așa, și totuși toate aceste ciocniri vor duce cumva la război. Dar avem nevoie de ceva complet diferit.

Trebuie să le spunem că nu este nevoie să spunem că cineva este mai puțin inteligent sau mai inteligent, mai puțin dezvoltat sau mai dezvoltat, cineva a descins din niște locuitori ai peșterilor acum 200.000 de ani și altcineva în urmă cu 2.000 de ani a trăit într-o peșteră.

Nu avem nevoie de asta. Acest lucru nu va da decât furie și o nouă cursă a înarmărilor.

Întrebare: Atunci ce ar trebui să fac eu, o persoană?

Răspuns: Să vezi cum ar putea fi viitorul. Cabala nu ia în considerare oamenii, cine este mai rău, cine este mai bun, cine este în acest fel, cine este în alt fel. Spune că este clar cine suntem toți – complet egoiști.

Cu toții trebuie să ne ridicăm deasupra egoismului nostru, fiecare deasupra propriului său egoism. Atunci toată lumea va fi bine. Nu există altă soluție!

Comentariu: Deci, când spuneţi că toată lumea ar trebui să se ridice deasupra egoismului lor, spuneţi cumva că trebuie să mă schimb.

Răspunsul meu: Eu și toți ceilalți. Cu toții trebuie să ne ajutăm reciproc cu privire la cum să ne ridicăm deasupra naturii noastre. Cu toții avem aceeași natură. Nu contează cine este mai dezvoltat și cine este mai puțin dezvoltat.

O persoană va ajunge la asta. Aici trebuie să înțelegem că există o metodă, există o astfel de petrecere și trebuie să o ascultăm. Atunci lumea va începe încet să se schimbe.

Comentariu: Este o mare sarcină pentru noi, pentru întreaga lume!

Răspunsul meu: Există o astfel de petrecere, prieteni!

KabTV „Știri cu Dr. Michael Laitman” 3/2/23

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: