Principala Porunca

Intrebare: De ce toata lumea isi aminteste de cele  613 porunci, dar uita ca deasupra tuturor este singura porunca privitoare la iubire?

Raspuns: Exista o singura porunca: o directiva de a dobindi iubirea pentru ceilalti, din moment ce facind astfel, ne pregatim vasul sufletului nostru de a fi umplut cu  Lumina si de a atinge adeziunea cu Creatorul. „A iubi pe ceilalti precum ma iubesc pe mine” inseamna sa unesc toate dorintele care sint opuse si pentru care simti ura, intr-una singura, si facind acest lucru atingem magnitudinea care ne-ar permite sa revelam Creatorul si sa devenim una cu El. De aceea, invingem intregul abis care ne separa de El.

Aceasta porunca a iubirii este divizata in doua parti: „pocainta din frica”, ce este nivelul Bina si „pocainta din iubire”, care este nivelul Keter. Trebuie sa aplic aceste doua corectii gradate, tuturor gindurilor si dorintelor mele, una cite una.

Prima corectie consta in oprirea urii pentru alta persoana. O urasc de la inceput, dar cind corectez ura, acopar jumatate de distanta de la starea negatica, ura, la starea neutra, zero. Acest nivel este proprietatea lui GAR de Bina unde nu doresc nimic pentru mine, si deja m-am ridicat deasupra vointei mele de a primi, enorma si egoista. Nu doresc sa ranesc pe nimeni. Desi mi se reveleaza ca o pot face, fara nici o consecinta, sa iau totul de la ceilalti si sa-i distrug, eu nu doresc nimic din toate acestea; nu doresc sa zgirii pe nimeni.

Apoi, de la acest nivel (gradul spiritual al lui GAR de Bina), ma ridic pina la nivelul iubirii si imi corectez dorintele pina la nivelul daruirii (gradul spiritual al lui ZAT de Bina). ZAT de Bina este pintecul unui Partzuf spiritual, astfel incit eu doresc sa daruiesc si sa implinesc dorintele tuturor. In acest mod, de la ura, eu obtin iubire.

Deci rezulta ca exista o singura porunca a iubirii, pe care o obtinem in doi pasi. Initial sintem opusi iubirii, si inainte de toate trebuie sa atingem starea neutra.  Apoi ne ridicam la iubire.

613 porunci sint corectiile unei vointe de a primi, care are multe proprietati, si de aceea, necesita corectii variate, desi toate exista ca sa atinga iubirea. Trebuie sa ma gindesc in mod constant la aceasta destinatie finala; altfel, nu voi atrage Lumina care Reformeaza. De aceea, trebuie sa ne gindim constant la stadiul final, corectat, in care eu, Lumina ce ma Reformeaza si Creatorul (Israel, Torah, si Creatorul) sintem una.

Ar putea ca persoana sa se intrebe: „De ce sa ma gindesc la Creator chiar acum? El este atit de distant fata de mine, asa ca lasati-ma sa imi imbunatatesc relatia cu societatea deocamdata!” Dar noi nu putem corecta nimic in societate pina cind nu atragem Lumina ce Reformeaza. Este Lumina cea care trebuie sa faca corectiile, si Lumina corectiei este de fapt Creatorul, astfel incit nu Il putem uita.

De aceea, in toate cele „613” corectii, gindul de a-i iubi pe ceilalti (principala porunca a iubirii pentru Creator) trebuie sa fie prezenta intotdeauna. Fara ea, nu putem atrage Lumina Inconjuratoare si nici sa corectam sau sa conectam nimic.

Din a 4-a parte a Lectiei zilnice de Cabala 10/5/10, “Iubirea pentru Creator si Iubirea pentru Fiinta Creata”

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: