Mediul spiritual este detinatorul sufletului

Intreaga noastra dificultate este ca atunci cand incepem drumul nostru spiritual, dorim sa procedam in acelasi fel cum am  actionat in vietile noastre materiale pana acum, unde ne-am bazat pe propriile noastre forte si am uitat de alte tipuri de valori. Constient sau inconsitent, intregile noastre calcule au fost indreptate spre propriul nostru beneficiu.

Importanta scopului ne-a servit ca mijloc de a-l obtine si  functioneaza in acel mod , ca in orice, indiferent ce, eu caut : adapost, bani,  putere, respect, sau cunoastere. In orice caz eu am primit dorinta de la mediu,devenind entuziasmat de ceea ce isi doresc ceilalati, si in felul acesta eu am fost capabil sa imi maresc dorintele si sa le dezvolt. Propria mea dorinta nu razbate dincolo  de corpul meu animat – insemnand dorintele pentru mancare,sex si familie,in timp ce atractia mea pentru orice altceva – bani, putere si cunoastere am adoptat-o de la mediul extern, si anume societatea umana.

Cand o noua dorinta se trezeste intr-o persoana, dorinta pentru lumea spirituala, trebuie sa se dezvolte pe aceasi cale. Dar o problema se iveste aici pentru ca atunci cand o persosna intra intr-o societate alcatuita din  oameni care studiaza impreuna cu el si el trebuie sa se dezvolte influentat de ei , iar atunci pe cealalta parte el vede doar calitatile materiale, cum ar fi , cine e mai inteligent si cine invata materia mai bine.

Dar dorinta cu care el trebuie sa avanseze , “ punctul din inima” egoist, este  “ latura opusa a sufletului sfant.”  Trebuie sa fie dezvoltat si sa se dezvolte doar sub maretia scopului, maretia Creatorului.

In orice caz, toate aceste valori – importanta  scopului , Creatorul, spiritualitatea, lumea superioara – sunt bazate pe importanta daruirii in schimbul receptiei. Si aici este locul unde o oprire apare asa cum este scris “ In locul unde pacatosii vor apune, virtuosii vor rasari si vor merge inainte” impreuna cu pacatosii si dreptii traind in interiorul unei persoane.

In aceasta privinta, totul depinde de cum o persoana trateaza mediul sau. Cu adevarat incepe sa fie un mediu spiritual pentru el doar sub conditia ca el intelege ceea ce trebuie sa primeasca de la ei, impresia importantei daruirii, iubirea pentru aproape, insemnand o noua dorinta pentru daruire, dorinta spirituala.

Se dovedeste ca o persoana incepe calea spirituala  doar cu singurul “ punct din inima.”  Acesta este un foarte important punct, baza unei persoane, dar este  “ latura opusa a sufletului sacru”  iar el nu va avea nimic altceva in afara de acesta. La acest punct el trebuie sa adauge toate celelalte Kelim-uri spirituale pana la  Malchut al lumii Infinitului. Si el primeste toate aceste dorinte de la mediul inconjurator pentru ca nimic nou nu se va dezvolta mai mult in interiorul sau.

Kli-ul spiritual este primit de la mediu, si este numit, maretia scopului, care serveste ca vas spiritual sau dorinta,locul unde persoana il va dezvalui pe Creator, conexiunea si unirea cu EL.

Din prima parte a  Lecției zilnice de Cabala 3/16/11

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: