Cabala și sionismul

Întrebare: Crearea statului Israel nu poate fi privită fără un fenomen precum sionismul, care a precedat formarea statului. Sunt ideile sioniste apropiate de ideile cabaliste?

Răspuns: Firește. Cabaliștii interpretează sosirea lui Mesia ca fiind o revelație a unei puteri speciale în inimile oamenilor, în primul rând în evreii care se străduiesc pentru unificare, pentru a construi împreună o nouă societate.

Aceasta este o societate în care oamenii vor trăi în conformitate cu legile unei comune ideale, se vor ridica deasupra egoismului lor și vor trece de la iubirea unuia pentru celălalt la iubirea pentru Creator. În relațiile dintre ei, ei vor dezvălui cea mai mare putere, puterea de dăruire și iubire. Știința Cabala vorbește despre acest lucru.

Mecanic pare a fi o întoarcere la Sion – Israel.

Întrebare: Totuși, Cabala este o metodă de a dezvălui Creatorul creaturilor din această lume. Sionismul este o mișcare socială pentru a reveni în Israel. Care este legătura dintre ele?

Răspuns: Foarte simplu. Cabala spune că cel care are pofta de dezvăluire a Creatorului caută să se întoarcă în țara lui Israel și să construiască o societate care să respecte legile spirituale. În principiu, toate regulile de conduită, ordinea socială care ar trebui să fie în stat, le tragem din Cabala.

Din KabTV „Analiza sistematică a dezvoltării poporului lui Israel” 25.11.19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed