“Către un an al socotelilor” (Linkedin)

Noul meu articol pe Linkedin Către un an al socotelilor

2021 nu va fi un an ușor pentru America. Nu va fi un an ușor nicăieri sau pentru nimeni, dar este probabil ca americanii să simtă asta mai mult decât alții. Condițiile pentru o furtună perfectă s-au copt; combinația dintre o epidemie care revendică zilnic mii de vieți, o economie în eșec și incertitudinea cu privire la viitorul finanțelor personale, ura aprinsă între stânga și dreapta și între negri și albi și pierderea încrederii atât în ​​mass-media cât și în autorități îi va obliga pe americani fie să opreascătotul și să contemple viitorul lor ca națiune, fie să lase țara în spirala accelerat descendentă spre distrugere.

Toată lumea recunoaște deja gravitatea situației; toată lumea vorbește despre asta și sunt foarte fericit că o fac. Sper că aceste analize, oricât de dure ar fi acestea, vor ajuta țara să se stăpânească singură și să pună ceva ordine în haos.

Cele două forțe care se luptă în America, între Stânga și Dreapta, sunt două abordări ale vieții care există în întreaga lume. America posedă toate contradicțiile; este un fel de Babilon modern. Din acest motiv, dacă americanii își pot depăși sciziunile și pot coagula o formă de solidaritate deasupra diferențelor lor, care vor rămâne cu siguranță, atunci America va da un exemplu pe care toată lumea îl va urma cu plăcere.

Tocmai pentru că America, mai mult decât orice altă țară, a consacrat egocentrismul, inversarea acestei ideologii va indica restului lumii că este într-adevăr posibil să punem restricţie ego-ului. Dacă vor descoperi că nu au de ales decât să „detroneze” ego-ul, deoarece sistemul egoist nu mai funcționează, iar sistemele economice și sociale pe care le-au construit în jurul lui se destramă, vor avea motivația necesară pentru a se uni deasupra răutății și ranchiunii, care au apărut în principal în ultimul an. Nu va fi plăcut, dar un calcul, o recunoaștere a bolilor din societate este obligatorie, dacă vor declanșa un proces de vindecare.

Imperiile se ridică și cad. Dar când un imperiu precum Statele Unite ale Americii va cădea, va doborî împreună cu el multe alte țări și oameni. Toată lumea va suferi din stingerea unui sistem atât de masiv precum SUA, nu doar americanii, deși ei vor suferi în mod special.

Până acum, încă nu am văzut forțe sau oameni suficient de îndrăzneți, suficient de imparțiali și suficient de acceptați public pentru a conduce procesul de vindecare a Americii. Cu toate acestea, atât timp cât este posibil să inversăm tendința, nu trebuie să pierdem speranța. Vremurile viitoare ne vor spune dacă am meritat titlul de „oameni” și ne-am ridicat deasupra ego-urilor noastre pentru a forma o nouă unitate a societății sau dacă am cedat ego-urilor noastre și am renunțat la cârmă în favoarea fiarei din noi.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed