Dialogul omului cu Creatorul

239Rugăciunea este un apel către Creator, care se numește ridicarea MAN (ape feminine), adică dorința arzătoare a unei persoane, pe care o ridică de la sine către Creator. Desigur, atunci Creatorul va putea răspunde cererii sale.

Rugăciunea este o cerere autentică a unei persoane către Creator, Creatorul o așteaptă și-i răspunde. Rugăciunea este conexiunea unei persoane cu Creatorul.

Să nu credeți că rugăciunea este inerentă numai omului. Natura minerală, vegetală și animală în existența ei, se află în mod constant în rugăciune. Dar rugăciunile ei fac parte organic din natură, deoarece se știe dinainte ce va dori o piatră, o plantă sau un animal. Prin urmare, dorința lor nu are nevoie de o expresie specială; acţionează automat.

În timp ce o persoană este obligată să lucreze la rugăciunea sa și prin urmare, i se dă liberul arbitru. În măsura în care o persoană își organizează rugăciunea în conformitate cu ceea ce Creatorul dorește să-i dea, în această măsură va reuși și va stabili o conexiune reciprocă cu Creatorul: „Eu sunt pentru Iubitul meu și Iubitul meu este pentru mine”.

Creatorul pregătește un răspuns pentru o persoană în avans și astfel o trezește la rugăciune. Persoana trebuie să caute și să găsească la ce rugăciune să apeleze pentru a oferi Creatorului posibilitatea de a răspunde și de a-l ajuta. Apoi există o conexiune reciprocă între ei sub forma: „Eu sunt pentru iubitul meu și iubitul meu este pentru mine”.

În momentul în care cerem, Creatorul ne ajută deja, și chiar mai devreme, pentru că atunci când ne trezește să ne întoarcem la El, El deja ne ajută cu aceasta, așa cum se spune: „Doar cheamă și voi răspunde”.

Din prima parte a  Lecției zilnice de Cabala 9/14/22, “Purificarea Inimii”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: