“Ierusalim, inima lumii” (Thrive Global)

Thrive Global a publicat noul meu articol: “Ierusalim, inima lumii

Descoperim un nou scop în viața noastră, pe măsură ce ne apropiem unul de celălalt în gândurile și sentimentele noastre de grijă reciprocă și empatie. Ne aliniem la interconectarea globală perfectă și reciprocitatea existentă în natură.

Actori sud-africani repetă pașii de dans „Jerusalema” în timp ce se pregătesc să filmeze un lungmetraj special, bazat pe succesul viral al muzicii, după ce o provocare la dans online a captivat milioane de oameni din întreaga lume, la Cape Town Film Studios din Cape Town, Africa de Sud, 24 septembrie 2020. REUTERS / Mike Hutchings

Determinarea și tenacitatea pandemiei de a-și continua răspândirea globală a creat o amorțeală și ne-a adormit. O oboseală generală s-a extins în întreaga omenire, așa că dorința de a găsi orice sursă de mulțumire, este doar firească. Recent, o melodie în limba zulu a venit împreună cu un mesaj de speranță – Jerusalema – care s-a transformat într-un dans colectiv, care a luat lumea cu asalt. Răspândirea sa ca un incendiu arată cât de dornici sunt oamenii să se conecteze. Acum întrebarea este cum poate acel sentiment de conexiune să fie ridicat la un nivel mai înalt de unitate, care depășește acțiunile noastre fizice și distanțele dintre noi pentru a ne oferi o bucurie durabilă.

Ierusalimul este inima, centrul lumii, epicentrul tuturor dorințelor și aspirațiilor, o stare în care totul se bazează pe iubirea reciprocă unul față de celălalt. Când vom ajunge la o astfel de stare prin conexiunea inimii noastre, nu numai că vom activa noi senzații de trai, spirite înalte și energie, dar vom atinge și o bucurie nemărginită și eternă.                                  Michael Laitman

Unii dintre studenții mei m-au întrebat despre senzația globală „Jerusalema”, explicând că tema sud-africană a devenit un imn al carantinei, pe măsură ce dansurile de grup s-au răspândit în fiecare parte a planetei pentru a ridica spiritul în timpul restricțiilor Covid-19. Răspunsul meu este că dansul, mai ales într-un grup, este o activitate pozitivă, deoarece dă un sentiment de comunitate. În același timp, starea de disperare a umanității va aștepta în continuare să reapară, de îndată ce ultimele zbateri ale epidemiei vor dispărea și fiecare se va întoarce la locul său și își va face griji cu privire la viitorul incert.

Cu alte cuvinte, o activitate de grup pentru divertisment va acționa ca un fel de terapie și ne va scăpa de realitate, dar nu ne va permite să închidem ochii ca niște copii speriați, fără a ne ascuți mintea cu întrebări semnificative despre ceea ce încearcă micul virus să ne înveţe. Pandemia solicită o examinare mai profundă a stării lumii, a ceea ce am construit în mod greșit până acum și a ceea ce trebuie să fie inversat pentru îmbunătățirea umanității – că virusul stârnește nevoia de conexiune între noi în scopul unei vieţi mai bune.

Interesant este faptul că tema cântecului despre Jerusalem ca “acasă”, ca loc special în viață, poate fi explicată printr-o perspectivă profundă din înțelepciunea Cabala. În cartea lui Ari Arborele vieții, este scris că, dacă o persoană ajunge la revelarea forței superioare prin atitudini corecte de iubire și dăruire față de ceilalți, descoperă o calitate specială numită „Ierusalim”, care se referă nu la un loc fizic, ci la o stare de unitate perfectă.

Prin urmare, Ierusalimul de astăzi, care este un oraș sfânt pentru cele trei mari religii ale lumii, nu este adevăratul Ierusalim despre care au scris profeții și înțelepții. Ierusalimul (Yerushalayim) reprezintă „orașul perfect” (Ira Shlemah) în care toți realizăm perfecțiunea în relațiile dintre noi, completându-ne reciproc. Descoperim un scop nou în viața noastră, pe măsură ce ne apropiem unul de celălalt, în gândurile și sentimentele noastre de grijăreciprocă și empatie. Ne aliniem la interconectarea globală perfectă și reciprocitatea existentă în natură.

Ierusalimul este inima, centrul lumii, epicentrul tuturor dorințelor și aspirațiilor, o stare în care totul se bazează pe iubirea reciprocă unul față de celălalt. Când vom ajunge la o astfel de stare prin conexiunea inimii noastre, nu numai că vom activa noi senzații de trai, spirite înalte și energie, dar vom atinge și o bucurie nemărginită și eternă.

— Publicat pe  26 Noiembrie, 2020

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: