Investitia In Egoism Este Ca O Injectie Intr-o Proteza

Opinie ( Michael Lewis, autorul best seller-ului despre Wall Street Poker-ul Mincinosului, in articolul despre Grecia si cultura coruptiei): “Ce oameni mari!” Ei nu impartasesc sentimentul referitor la celalalt: cel mai greu lucru in Grecia este sa gasesti un Grec care sa faca un compliment altuia pe la spatele sau.

Nici un success de nici un fel nu este privit fara suspiciune. Fiecare este sigur ca toti se extrag de la plata taxelor, ca mituiesc politicieni, sau iau mita, sau mint cu privire la valoarea reala a averii.

Iar totala absenta a increderii reciproce este asiguratoare. Epidemia minciunii, inselatoriei si a furtului face imposibila orice fel de viata civica; colapsul vietii civice incurajeaza minciuna, inselaciunea si furtul. Lipsind increderea reciproca, ei se intorc spre ei insisi si familiile lor.

Structura economiei din Grecia este colectivista, insa tara, in spirit, este opusul colectivului. Structura sa reala este fiecare om pentru sine. In acest sistem investitorii au bagat sute de miliarde de dolari. Si boom-ul creditelor a impins tara dincolo de limita, intr-o prabusire totala.”

Comentariul meu: Un singur lucru poate fi de ajutor: educarea oamenilor in spiritul noilor relatii sociale, similare Naturii (Creatorului), adica o conexiune globala completa. Acesta este un proces lung, insa de indata ce va incepe, noi vom simti sprijinul tuturor fortelor naturii in toate ariile vietii noastre.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: