“Prea aproape de confort pentru al treilea război mondial” (Linkedin)

Noul meu articol pe LinkedinPrea aproape de confort pentru al treilea război mondial

Războiul din Ucraina nu mai este un conflict local. Cecenia s-a alăturat Rusiei, iar Belarus o susține. Vizavi de ei se află Ucraina cu SUA, NATO și multe alte țări susținând-o cu logistică și arme. Dar în timp ce Occidentul încearcă să sufoce Rusia financiar, China a intervenit în ajutorul ei. Rusia, la rândul ei, și-a pus armele nucleare în alertă maximă. În timp ce toate acestea se întâmplă, China pare să se pregătească să recucerească Taiwanul cu forța și a amenințat SUA să nu intervină, afirmând că „oricine se joacă cu focul se va arde” și că dacă SUA „joacă la salam- tactici de tăiere în chestiunea Taiwanului, degetele îi vor fi tăiate.” În opinia mea, suntem prea aproape de confort pentru un al treilea război mondial nuclear.

Trebuie să ne amintim că, în circumstanțe potrivite, chiar și o mică scânteie poate declanșa un război mondial. Amintiți-vă că Primul Război Mondial a început odată cu asasinarea lui Franz Ferdinand, moștenitorul Imperiului Austro-Ungar la Saraievo. Când Austria a invadat Serbia ca răzbunare, alianțele militare ale adversarilor au târât toată Europa pe câmpul de luptă. Și pentru că în acele vremuri, țările europene aveau colonii în întreaga lume, războiul s-a transformat curând într-un conflict global.

Lumea de azi este încărcată de lideri care declanșează cu bucurie un razboi, care ar da foc lumii. Prin urmare, ar trebui să fim îngrijorați și să înțelegem că oricât de rele sunt lucrurile, ele pot deveni foarte curând mult mai rele.

Prin urmare, orice nedreptate este întotdeauna o chemare de a spori unitatea, empatia și grija unul față de celălalt. Vremuri ca acestea, când ni se amintește de ceea ce contează cu adevărat în viață, sunt și o oportunitate de a forma o lume mai bună și o societate mai atentă.

Nu este momentul să ne certăm pe marginea justiției istorice și a poliţelor vechi. Acum este momentul să generăm iubire, și putem face asta doar acolo unde nu există astăzi iubire. Dacă construim iubire acolo unde a fost cândva ură, va fi iubire adevărată, propria noastră creație, făurită din cenușa vrăjmășiei pe care am învins-o. Trăim vremuri dificile, așa că trebuie să facem față provocării; nu avem altă opțiune.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: