“Războiul care a trezit Europa din somn” (Medium)

Medium a publicat noul meu articol “Războiul care a trezit Europa din somn

În ciuda pericolului, liderii Poloniei, Republicii Cehe și Sloveniei s-au urcat într-un tren către Kiev pentru a se întâlni cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski. Potrivit oficialilor UE, acest război a unit Europa de Vest mai mult decât orice alt eveniment de la al Doilea Război Mondial. Continentul se va înarma acum împotriva amenințărilor de securitate.

În acest război, Rusia a jucat rolul națiunii unificatoare și a apropiat țările europene. Le-a dat o zguduire, bună pentru a-i face să simtă că există și alte lucruri importante, dincolo de lăcomia pentru petrol și gaze, cum ar fi securitatea și conservarea naționalităților. Rușii au făcut o treabă minunată în acest sens. Nu prin alegere, probabil neașteptat, dar așa a ieșit.

Europa și-a imaginat până acum că se poate afirma fără să investească în existența și securitatea sa. Fiecare țară a crezut că se poate odihni pe lauri pentru totdeauna fără a depune niciun efort, contribuind doar cu o cotă minimă pentru securitate, nimic mai mult. Dar nu aceasta este modalitatea de a asigura securitatea de durată.

Din cauza înrăutățirii situației, țările europene sunt nevoite să examineze relevanța apartenenței lor la NATO, ceea ce impune și ca NATO să demonstreze că îi pasă cu adevărat de toată lumea. Până în ziua de azi, când o țară și-a propus să mărească bugetul apărării, toată lumea a răspuns categoric că este imposibil.

Prin urmare, lovitura sub forma războiului va face Europa să realizeze că pacea trebuie plătită. Sperăm că acest lucru se va întâmpla și în consecință, psihicul european se va schimba. Se vor uni de dragul securității.

Nu există o unificare reală în acest moment între membrii europeni NATO, deoarece adevărata unitate ar trebui simțită în mod corespunzător, iar dorința de unire nu ar trebui să fie cauzată de constrângere, adică de amenințarea războiului. Acum se întâmplă doar din lipsă de alegere, dar este totuși un pas înainte pentru a dezvălui adevărul, care este să vedem cât de mult lipseşte unitatea între țările europene și cât de slabe și neajutorate sunt acestea.

Deci natura, Forța Superioară, lucrează prin Rusia pentru a trezi Europa letargică. Este aceeași forță care a creat lumea și care conduce omenirea prin tot felul de probleme și greutăți pentru a se apropia și a se uni unii cu alţii.

De-a lungul generațiilor, Forța Superioară a impregnat omenirea cu mândrie, egoism și alte dorințe egoiste. Trăsăturile au cauzat tot felul de probleme, inclusiv separarea și războiul. Întrucât toți avem aceleași dorințe egoiste, vedem restul lumii ca pe un instrument pentru a ne împlini capriciile. Astfel, exploatăm și profităm de ceilalți ani de zile, gândindu-ne că așa ar trebui să fie viața.

În generația noastră, aceste caracteristici, care au evoluat treptat prin perioade istorice de sclavie și constrângere, jaf și cruzime, capătă o importanță reînnoită. De acum înainte, aceste intuiții nu se vor mai dezvolta treptat în interiorul nostru, ci vor cădea asupra înțelegerii noastre ca o mașină de jocuri mecanice din care o mișcare reușită eliberează un flux abundent de monede.

În prima fază, societatea umană își va da seama că nu poate gestiona viața fără conexiune. Vom vedea prin plăgi, conflicte și războaie și alte evenimente neplăcute că fără o conexiune umană mai bună nu avem viitor.

În a doua fază, vom dori să ne unim nu numai pentru a supraviețui și a exista, ci și pentru a trăi corect. Vom afla, de asemenea, ce contează drept viață adevărată, cum să depășim instinctele egoiste din noi și să semănăm cu forța naturii, unde totul este în echilibru. Tot ceea ce ni se cere este să realizăm că relația abuzivă și egoistă dintre noi va duce în cele din urmă la distrugerea noastră. De acolo, calea către urmărirea unificării este scurtă.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed