“Respect şi lipsă de respect în relaţii” (Linkedin)

Noul meu articol pe LinkedinRespect şi lipsă de respect în relaţii

Relațiile pot reuși sau eșua deasupra respectului și lipsei de respect. Atunci când manifestăm lipsă de respect, aceasta poate face ca persoana afectată să dorească să moară sau să omoare. Dar ce înseamnă să respecţi pe cineva? În ce fel ne afectează respectul conexiunile? De asemenea, cum ar trebui să-i tratăm pe copiii noștri atunci când vine vorba de respect și ce ar trebui să le cerem?

Fiecare dintre noi are seturi de valori cu care evaluăm oamenii din jurul nostru. Le clasificăm ca fiind înalte sau scăzute și, în consecință îi tratăm cu respect, lipsă de respect și oriunde în acea gamă. Când vrem să construim o relație solidă, sănătoasă, respectul reciproc este unul dintre cele mai importante elemente.

Cu toții avem lucruri pe care le apreciem mai mult sau mai puțin la ceilalți, iar alții mă privesc prin propriile lor seturi de valori. Pentru a ne conecta corect, trebuie să creștem valoarea lucrurilor pozitive din conexiunea noastră și să micșorăm valoarea lucrurilor care ne împiedică conexiunea. O conexiune bună este construită pe concesii reciproce, care construiește în noi respectul pentru conexiunea însăși.

Cu toții avem lucruri pe care le apreciem mai mult sau mai puțin la ceilalți, iar alții mă privesc prin propriile lor seturi de valori. Pentru a ne conecta corect, trebuie să creștem valoarea lucrurilor pozitive din conexiunea noastră și să micșorăm valoarea lucrurilor care ne împiedică conexiunea. O conexiune bună este construită pe concesii reciproce, care construiește în noi respectul pentru conexiunea însăși.

În schimb, disprețul șterge sinele unei persoane. Ne face să simțim că nu există sau nu merită să existe. Acesta este motivul pentru care nimeni nu suportă să fie nerespectat sau ridiculizat.

In mod inerent, fiecare persoană simte că doar el contează. Dacă cineva insistă să aibă merit în afară de mine, parcă acel merit vine pe cheltuiala mea. Din acest motiv, atunci când construim o relație, este important să nu încălcăm granița celeilalte persoane sau să micșorăm personalitatea celeilalte persoane. S-ar putea să nu fim de acord cu alții cu privire la anumite puncte, dar nu trebuie să arătăm lipsă de respect, deoarece acest lucru le scade valoarea ca indivizi. Trebuie să ne amintim că, în cele din urmă, amândoi suntem egoiști și amândoi încercăm să găsim un teren comun pe care să ne putem conecta.

Cel mai bun mod de a evita rănirea altora este să ne gândim la modul în care îi putem respecta și aprecia pe ceilalți. În general, nu ar trebui să ne gândim cum să evităm negativul, ci cum să creștem pozitivul. Prin urmare, ar trebui să arătăm în mod constant respect, apreciere și iubire. S-ar putea să fii diferit de mine, dar construiesc punți de iubire deasupra acestui lucru, deoarece apreciez legătura cu tine mai mult decât orice. Pentru a te face fericit sunt dispus să fac concesii mari și vreau să dau exemplu și să văd aceeași abordare de la tine.

În relațiile dintre părinți și copii, există și problema complicată a respectului reciproc. Pe de-o parte, dacă un părinte nu respectă un copil, aceasta va ruina stima de sine a copilului, ceea ce ar putea duce la nesiguranță pe viață. Pe de altă parte, părinții nu ar trebui să manifeste iubire necondiționată; este important ca aceștia să ceară respect din partea copiilor, altfel copiii ar putea să nu-i respecte, uneori până la punctul de ură.

Respectul înseamnă că ai încredere în copil, crezi că el sau ea este responsabil și îi faci loc copilului să se dezvolte independent. Nu faceți pentru copil ceea ce copilul poate face singur și chiar puțin mai mult decât atât, astfel copilul își va vedea limitele.

Cererea de respect din partea copiilor este o condiție care le va permite să aibă mai mult succes în viață. Copiii care respectă părerea părinților pot învăța de la ei, pot primi îndrumări și pot absorbi valori, orientare și alte lucruri bune pe care numai părinții iubitori le pot transmite copiilor lor. Nu cer ca copiii mei să mă iubească; vreau doar succesul, fericirea și sănătatea lor. Iată ce mă va face fericit!

Prin urmare, dacă încercăm să respectăm cu adevărat pe ceilalți oameni, le facem loc în noi, îi apreciem chiar mai mult decât ne apreciem pe noi înșine, vom dezvolta treptat spre ei acel sentiment evaziv numit „iubire”. Apoi, vom descoperi că acesta este sentimentul cel mai sublim, care stă la baza Creației.

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: