Viața nouă nr. 686 – Libertatea de a te auto-critica

Dr. Michael Laitman într-o conversație cu Oren Levi și Tal Mandelbaum ben Moshe

Rezumat

Pana in prezent, critica ne-a ajutat să ne dezvoltăm, dar în zilele noastre nu există nici o critică propriu-zisa. Toată lumea pur și simplu „arunca afară” lucruri rele despre alții. Auto-critica, capacitatea de a judeca, necesită a privi lucrurile din lateral, fără a aduce prejudicii.

Astăzi nimeni nu se poate abține, în fata nimanui; nu mai este nimeni în măsură să ofere critici utile. Omenirea nu înțelege ce se întâmplă; ea avansează spre auto-distrugere și chiar unitatea familiei se prăbușește.

Sistemul de auto-critică a cuiva care este Cabalist, este construit în conformitate cu valoarea inalta: „Să-ti iubești aproapele ca pe tine însuți” (Leviticul 19:18). Cu ajutorul metodei înțelepciunii Cabalei, o persoană atrage Lumina ce Reformează, forța pozitivă, împotriva înclinației rele, iar acest lucru este prin auto-critica .Dacă el atrage suficient din această forță pozitivă asupra lui însuși ,aceasta ii ofera o perspectiva corectă.

Singura preocupare a unei persoane trebuie să fie cum să atragă puterea pozitivă, care este ascunsa în natură,in el însuși, pentru a contrabalansa răul care este în el. Pana atunci, auto-critica unei persoane nu va fi benefică în nici un fel.

Din emisiunea de pe KabTV „Viata Noua nr. 686 – Libertatea de a te auto-critica,” 2/4/16

Linkuri in limba engleza

Video: Play Now | Download Audio: Play Now | Download

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed