Nu există cale de întoarcere

Care este diferența dintre vremea noastră și toate perioadele anterioare de dezvoltare, care au trecut pe Pământ? Am încercat întotdeauna să ne îmbunătățim starea și pentru aceasta am forțat natura să se schimbe pentru noi, ajustând-o nevoilor noastre. Nu am vrut să ne schimbăm pe noi înșine, ci am căutat să schimbăm lumea, considerându-ne stăpânii naturii.

Am crescut în acest fel și pentru aceasta am dezvoltat ştiinţa,, tehnicile și tehnologia, pentru a schimba lumea din jurul nostru pentru beneficiile noastre imediate, în loc să ne schimbăm pe noi înșine. Dar astăzi am ajuns într-o stare complet nouă. Natura vrea să ne schimbăm în conformitate cu ea, în loc să ne simțim confortabil în interiorul ei.

Natura nu ne-a cerut înainte să ne schimbăm, ci doar să ne adaptăm condițiilor stabilite, ca și animalele. Așa există lumea minerală, plantele și animalele; profită de tot ce este în mediu pentru a-şi asigura cele mai confortabile condiții.

Dar toate acestea sunt în trecut, iar acum intrăm într-o nouă eră. Omenirea nu realizează încă acest lucru, dar știința Cabalei ne permite să-l percepem și să începem să vedem. Natura, forţa superioară, cere oamenilor să se schimbe, pentru a se potrivi cu ea. La fel ca la creșterea copiilor, la început nu le cerem nimic acestora. Principalul lucru pentru copil este să crească, să câștige mai multă greutate, să înțeleagă mai mult și să știe cum să se stabilească în mediu.

Dar apoi începem să cerem treptat de la copii să înțeleagă ce se întâmplă, pentru contactul reciproc cu mediul și conexiune integrală. Adică, omul trebuie să ia în calcul acum natura. Natura cere de la noi dezvoltarea corectă și o reciprocitate din ce în ce mai mare. Poate putem în sfârșit să înțelegem acest lucru și să începem să ne schimbăm.

Primul congres pe care îl ținem în această nouă eră trebuie să fie impregnat de spiritul ultimei generații, noua stare. Natura nu ne împinge doar să ne adaptăm condițiilor sale, ci ne cere să facem schimbări interne, și nu datorate tehnicilor și tehnologiilor.

Natura noastră interioară trebuie corectată. Iar corectarea este posibilă numai prin unire, iar asta distinge un om de materia minerală, de plante și de animale. O persoană poate deveni o parte a naturii integrale, numai dacă își corectează egoismul.

Nivelurile mineral, vegetal și animal acționează conform instinctelor naturale. Dar oamenii ar trebui să își studieze dorința de a se bucura și să încerce să o aducă în armonie cu natura, schimbând-o din primire în dăruire. Abia după aceea vom realiza conexiunea corectă cu toate nivelurile naturii.

Aceasta este particularitatea noii perioade în care umanitatea intră acum. Iată de ce toate încercările de a reveni la vechiul stil de viață nu vor fi încununate de succes. Dimpotrivă, vom primi lovituri, de fiecare dată când încercăm să inversăm și să ne întoarcem. Aceste lovituri ne vor învăța și ne vor arăta o nouă direcție. A fi mai aproape de natură înseamnă a obține o conexiune integrală și aceasta este singura modalitate de a ajunge la o stare bună.

Altfel, nimic nu va ajuta. Sperăm că virusul ne-a acoperit ca un val de tsunami și se va întoarce înapoi în mare, permițându-ne să revenim la viața noastră anterioară. Dar nu va fi aşa. Dimpotrivă, va fi val după val. Ori de câte ori ni se pare că putem reveni la vechiul stil de viață, vom fi imediat acoperiți de următorul val, care ne va face să ne gândim nu la trecut, ci la viitor. Și unirea este singura direcție către viitor.

Perioada copilăriei, când natura ne-a crescut cu bătăi ușoare, ca pe copiii mici, s-a încheiat. Copiii au devenit adulți și este timpul să ne dăm seama ce să facem. Numai prin conexiunea dintre inimi, nu prin dispozitive, oamenii se pot conecta cu natura și pot simți o viață nouă în această nouă conexiune. Aceasta este o adevărată revoluție, atât spirituală, cât și materială.

[268895]
Din  Lecţia zilnică de Cabala 8/5/20, „Ultima generație: de la lumea veche la lumea nouă” (Pregătirea Convenției virtuale „O lume nouă” 2020)

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: