Europa comemorează Ziua Internațională a Holocaustului

Întrebare: Parlamentul European alături de Congresul European al Evreilor din Bruxelles, au desfășurat o ceremonie pentru comemorarea Zilei Internaționale a Holocaustului.

Președintele parlamentului European, Martin Shultz, a vorbit la ceremonie și a menționat contribuția semnificativă a comunității evreiești, la cultura și economia Europei.

În același timp, și-a şi exprimat regretul și empatia față de faptul că evreii nu se simt în siguranță în Europa datorită actelor teroriste, violenței și atacurilor.

Ce s-a schimbat în Europa de la apariția acestor evenimente în urmă cu 70 de ani?

Răspuns: Totul s-a schimbat în mai rău. În trecut, nu era o amenințare adevărată a evreilor din afară Germaniei și a aliaților săi, dar astăzi putem să spunem cu adevărat că nu există niciun loc sigur pentru evrei, nicăieri în lume, și că sunt persecutați cu un mare entuziasm.

Atât Europa cât și SUA adoptă politici care pun în pericol însăși existența statului Israel și acționează în mod intenționat pentru a dăuna suveranitatea cu scopul de a promova interesele lor în această regiune.

Deși președintele Obama a declarat la comemorarea Zilei Internaționale a Holocaustului că suntem evrei în spirit, nu se potrivește cu deschiderea să față de politică anti-semita și atitudinea sa față de Israel.

O astfel de atitudine față de evrei, în ziua de astăzi, nu mai este considerată o faptă lipsită de maniere. Umanitatea a cunoscut o fază de dezvoltare internă și acum pur și simplu erupe împotrivă evreilor chiar prin oamenii de stat și politicieni.

Europa de Vest este infectată cu virusul anti-semit. Înțeleg situația lor, deoarece toată lumea se află aproape de soluția problemelor principale, ascensiunea la următorul nivel de dezvoltare. Drept urmare, la nivelul actual, lumea este într-o criză renăscută.

Lumea trebuie să depășească durerile muncii și să se nască la nivelul de unitate în fiecare aspect al vieții: social, politic și economic și în princiupiu să accepte în totalitate noul format conform forțelor naturii care ne dezvoltă. Problemă este că lumea nu poate avansa la o stare de unitate pentru moment deoarece umanitatea refuză să se schimbe.

Evreii sunt primii învinuiți pentru asta și este adevărat. Anti-semitismul provine din subconștientul națiunilor lumii față de dependența totală de evreii care nu-și fac treaba, iar evreii înșiși sunt conștienți de faptul că ei sunt rădăcină tuturor problemelor în lume.

Întrebare: Recent a fost dat publicităţii faptul că organizațiile extremiste de stânga din Israel au primit donații de aproape 260 milioane de shekeli. Mai mult decât atât, cele mai multe dintre donații sunt de la guvernele europene străine. De altfel, același Parlament European care a desfășurat comemorarea Zilei Internaționale a Holocaustului a donat o sumă mare activităților sale. Cum poți explică asta? Ce vor de la Israel și de la evrei?

Răspuns: Aceasta este o rezistentă internă a statului Israel care stă în calea lor. Când evreii au fost împrăștiați în toată Europa și au fost precum un băiat biciuit, atunci a fost destul de normal. Dar când au propriul guvern, armată, steag, imn, la fel că restul țărilor, țărilor Europene le vine greu să se împace cu asta. Se vede clar că acestea beneficiază de pe urmă existenței statului Israel, care îmbogățește Europa și întreagă lume cu tehnologii avansate și cu invoatii.

Dar acest lucru nu schimbă atitudinea Europei față de evrei. Nu pot accepta să existe în mod normal o naţiune pe care o urăsc atât de mult, atâta cât se poate numi asta o situație normală.

Problemă evreilor este de nerezolvat atâta timp cât ei nu-și înțeleg misiunea: să arate națiunilor lumii cum să continue dezvoltarea lor și atâta timp cât nu o fac, lumea va suferi, iar evreii vor suferi și mai mult.

Întrebare: Sunt semne că evreii au început să-și înțeleagă misiunea?

Răspuns: Această percepție le este data cu o mare dificultate. Aș spune că națiunile lumii au înțeles asta înaintea evreilor. Pe cât de ciudat poate suna, națiunile lumii sunt pregătite să înțeleagă, să accepte și să recunoască dependenţa lor faţă de evrei. Profetul Isaia a pus că naţiunil elumii îi vor aduce pe evrei la adevărata lor tare şi îi vor purta pe umeri către Ierusalim.

De aceea, eu sunt foarte încrezător în faptul că diseminarea înţelepciuii Cabala către oamenii din toată lumea îi va ajuta să îi influenţeze pe evrei pentru ca aceştia, mai târziu, să îţi înţeleaga misiuea şi să o împlinească. Apoi, umanitatea va putea să urce laurmătorul nivel de dezvoltare și toată lumea va trăit fericită și în egalitate.

Din emisiunea de pe Kab TV “Ştiri cu Michael Laitman” din 28.10.2016

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: