Nu ne auzim

Întrebare: Toată lumea trebuie să poată asculta. Părinții ar trebui să-și asculte copiii. Copiii ar trebui să-și asculte profesorii care le dau sarcini. Un manager trebuie să-și asculte subordonații și așa mai departe.

Majoritatea oamenilor se consideră foarte buni ascultători. Am citit cercetări care arată că doar 10% dintre oameni au capacitatea de a-i asculta pe ceilalți. Care este motivul? De ce oamenii cred că pot asculta, dar noi vedem contrariul?

Răspuns: Pentru că omul face toate acestea împreună cu ego-ul său, vrea ca toată lumea să vadă cât de prieten, atent și receptiv este. De fapt, vrea să se asculte numai pe sine, să se vadă doar pe sine și să se justifice doar pe sine. Prin urmare, este foarte dificil pentru noi să comunicăm bine. Nu ne putem auzi.

În ciuda faptului că astăzi există tot felul de metode de conexiune video și audio, ar trebui să verificăm cât de conectați suntem între noi. Nu am devenit mai sociabili. Putem să stăm și să ascultăm diferite programe care se presupune că ne leagă între noi, dar nu putem auzi sau vedea pe nimeni în afară de noi înșine.

Întrebare: Există o regulă de bază a relațiilor interpersonale care spune că un mesaj nu poate fi înțeles clar. La nivel fiziologic, nu sunt în stare să înțeleg acest mesaj.

În cercetarea despre care am citit, s-a stabilit că percepția noastră audio este eficientă doar cu 25%. Chiar și în conversațiile informaționale cu prietenii, doar 60-70% din informații sunt absorbite.

Care este motivul acestei lacune? Există lucruri la care egoismul este receptiv.

Răspuns: Nu contează la ce este receptiv ego-ul sau nu. Întrucât toată lumea este ”îmbrăcată” în iubirea de sine și vor să se simtă doar pe ei înșiși, tot ceea ce ajunge la noi este interpretat incorect și, prin urmare, rămâne undeva în aer.

Din „Abilități de comunicare” KabTV din 14.08.2020

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed