Partea Pozitiva a Fenomenului Negativ

Intrebare: Cand persoana se confrunta cu o situatie negativa in viata sa incepe sa se intrebe, “Ce se intampla? De ce mi se intampla mie?” Si ca rezultat incepe sa dea credit unor lucruri care tin de mecanisme religioase sau ganduri cu privire la echilibru sau cinste.

Raspuns: Paradigma este foarte simpla. Daca intelegem ca exista o singura forta care actioneaza asupra noastra in functie de propriul sau plan, fie de buna voie fie fara alegere, noi tot trebuie sa fim atenti asa cum am facut de-a lungul evolutiei noastre. Asta inseamna ca tot ce mi se intampla are loc in acord cu acest plan. Astfel evenimentele pozitive sau negative apar doar pentru a ma ajuta pe mine si pe cei din jur sa avanseze.

Dupa multe discutii referitoare la aceste stari in care sunt influentat de altii si de modul in care ei inteleg si isi percep viata, incep sa inteleg ca cel mai negativ fenomen duce la cele mai bune rezultate atunci cand le folosesc pentru unitate si pentru a ma ridica deasupra propriei mele perceptii.

Acest fenomen ma impinge sa imi vad diferit viata si ma ajuta sa imi ridic sentimentele si propria minte spre unitate si in acest mod sunt cele mai bune si cele mai dezirabile. Trebuie sa fiu recunoscator lor mai mult decat sentimentelor pozitive care ma fac sa ma relaxez si nu ma indeamna sa avansez. Caz in care dorinta mea este implinita si deci de ce m-as mai preocupa de alceva,

Din “Discutie despre Educatia Integrala” 30/05/2012

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed