Un miliard și jumătate de dolari

Comentariu: Cel mai mare premiu recent din loteria Statelor Unite a fost de un miliard și jumătate de dolari. Ca de obicei, numele câștigătorului nu a fost dezvăluit. A cumpărat un bilet cu șansa din California și dintr-o data a câștigat.

Există intodeauna mult entuziams în jurul câștigurilor de la loterie, şi sunt revelate povești foarte emoționante, împreună cu cele mai ciudate.

Răspuns: În general câstigatorii de la loterie sunt oameni care nu știu nici o combinație dintre numere; ei nu fac calcule sistematice și nu cumpără biletul dintr-un loc anume și așa mai departe. De fapt câștigul este pur și simplu întâmplător.

Întrebare: Cum dă soartă așa ceva unei persoane?

Răspuns: Câștigarea la loterie este un mare dezastru. Din momentul în care cineva câștigă, întreagă lui minte devine ocupată de gânduri legate de ce să facă cu banii. Asta înseamnă că nu mai este liber.

Din punctul de vedere al înțelepciunii Cabalei, o responsabilitate imensă este impusă persoanei cu privire la ceea ce trebuie să facă cu puterea pe care el o primește de la Creator, cum să folosească această putere într-un mod corect.

Dacă persoană are putere puțină, cumva se strecoară prin viață, uneori face fapte bune alteori provoacă unele daune. Acest lucru este normal când este vorba de o cantitate mică de putere.

Dar când persoană primește o mare putere de sus, există o problemă.Creatorul dă aceste puteri omului și apoi verifică ce fel de atitudine are cu ceea ce primește: cum va folosi aceste mijloace, și ce fel de lume va construi cu 500 de milioane sau un miliard de dolari.

Vedem cum tot felul de oameni bogați oferă donații, și totul dispare precum apa în nisip. Ei donează bani pentru Africa sau alte locuri, dar acest lucru nu aduce nici un rezultat. Așadar toți oamenii care doresc să aducă o contribuție și doresc să ajute în vreun fel sunt cazuri nefericite.

Întrebare: Ce ai face dacă ai avea un miliard de dolari?

Răspuns: În nici un caz, asta nu se poate. O persoană trebuie să accepte o sumă pe care să o folosească corect astfel încât lucrul acesta să îi fie benefic. Aceasta este o responsabilitate foarte mare.

Pentru a câștiga un miliard de dolari aş avea nevoie de mii de oameni care posedă cunoștințele corecte, care ar putea crea un sistem educațional și informațional cu acești bani, un sistem care ar putea aduce schimbări în umanitate.

Un miliard de dolari este o sumă mare, dar dacă este să vorbim de re-educarea umanității, aceasta va costă mult mai mult decât atât.

Din păcate, noi încă nu suntem pregătiți pentru aceasta. Deci dacă ai o dorință să-mi oferi un cadou de genul acesta, te-aș ruga să aștepți.

Din emisiunea de pe Kab TV “Ştiri cu Michael Laitman” 14.01.2016

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: