Desavarsind cuvintele Creatorului pentru El

Suntem egoisti si suntem capabili doar sa facem orice este important pentru ego-ul nostru. Cum, atunci, putem scăpa de asta?

Acesta este motivul pentru care urmam sfaturile Cabalistilor. Avem două posibilităţi:
1. Sa ne mutam cu lovituri de la natura noastră, insemnand sa ne dezvoltam din cauza ca nu avem în nici o altă alegere până cand vom avea totuşi dorinţa de a scăpa de suferinţă. Cu toate acestea, calea fugii constante departe de rău este foarte lunga şi dificila.

2. Sa utilizam lupa minţii fără să mai aşteptam ca loviturile să vină. În articolul „Esenţa religiei şi scopul său”, Baal HaSulam explică faptul că ne putem ridica perceptia noastra şi să recunoastem cu putere semnele pe cale, similar cu a fi capabil să înţelegem un cuvânt înainte de a fi terminat. O persoană înţeleaptă vede lucruri pe care altii nici macar nu le observa.

Unii oameni scriu sfaturi înţelepte, dar nu le lasa să treacă prin inimile lor. Există tot felul de cazuri. Fiecare persoană îşi are „soarta” sa. În măsura în care o persoană aude ceea ce se spune, este cât de mult va avansa, dacă ea este gata să facă o distincţie între ego-ul său şi calea spirituală, daca interpretează corect sensul „exilului” şi al „răscumpărarii” şi este dispusa să fie neobosita si incapatanata, chiar dacă este neplăcut egoismului său.

O persoană lucrează în scopul de a creşte importanţa ascensiunii deasupra egoismului, chiar dacă acest lucru îi provoacă durere şi pare a fi o pierdere. Ea discerne lucruri noi din nou şi din nou şi, cu fiecare noua lovitura, pierderea egoismului nu-i mai pare trista în comparaţie cu realizarea spirituală care devine revelata. Şi apoi ea primeşte o alta adaugare a cărbunelui în cuptorul dragostei de sine, şi aceasta este pentru a atinge următoarea ascensiune.

Din partea a 4-a a Lecţiei zilnice de Cabala 4/13/11, Scrieri de Rabash

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed