Calea care transformă un egoist într-un altruist

608.02Astăzi există multe metode diferite. Dar de ce nu evocă niciuna dintre acestea o rezistență internă așa cum o face Cabala? Pentru că este adevărul și trebuie dezvăluit.

Cabala acționează împotriva ego-ului. Se spune că problema noastră este egoismul care trebuie corectat ridicându-ne deasupra lui. Nu trebuie doar să ne iubim unul pe altul, să ne tratăm bine, să schimbăm ceva în natură sau în noi înșine sau în altă parte; este, de asemenea, necesar să recunoașteți cel mai înalt nivel al naturii, care se numește Creatorul și să-L dezvăluiți singuri, să-L luați ca model și să vă modelați să fiți asemenea Lui.

Înseamnă să faci ceva complet opus din tine, să-ți lași interesele personale și să începi să faci totul de dragul celorlalți, să te transformi în slujitorul lor, ca atunci când începi să-i iubești pe toți și să-i tratezi cu grijă absolută.

Dorințele lor devin dorințele tale; grijile lor devin ale tale, iar pentru tine acesta este singurul lucru care există în viață. Cu ce ​​scop? Pentru a te ridica la nivelul Creatorului.

Aici vedem o mulțime de obstacole în fața noastră. Primul obstacol este dezvăluirea Creatorului. Dacă fac asta, îmi va fi ușor. Atunci mă voi preda cu plăcere altora pentru că răsplata mea va fi eternitatea, integralitatea și fericirea absolută.

Întrebare: Dar voi continua să acționez din motive egoiste?

Răspuns: Nu. Asemănarea ta cu Creatorul te va schimba pentru că El dăruie fără acțiuni egoiste. Vei începe ca un egoist, dar treptat, în timp ce lucrezi pentru a dărui altora pentru a ajunge la Creator, vei descoperi dintr-o dată calitatea perfecțiunii din dăruirea însăși și vei descoperi că dăruirea și iubirea în sine îți aduc o asemenea împlinire încât merită să te angajezi în ele.

KabTV „Prim-plan. Acord de parteneriat” 04.07.2010

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: