Cum să rezolvi problemele în familiile amestecate

627.2Întrebare: Alexey scrie: „Se pare că obișnuiam să trăim în armonie perfectă și dintr-o dată totul s-a terminat. Locuim separat, încercăm să nu ne întâlnim pe hol sau bucătărie. Înțelegem deja că toate conversațiile se reduc la război. Ne-am cunoscut la Kiev și ne-am căsătorit la Omsk. Avem acuzații constante și război în casa noastră. Nu știu ce să fac”.

Cum putem stabili această unitate casnică?

Răspuns: Ei trebuie să trăiască pentru viitor, nu separându-se unul de celălalt, ci creând împreună ceva în comun – o familie. Nu există nicio scăpare din asta.

Întrebare: Și când ochii sunt acoperiți de resentimente și ură, cum putem ajunge la faptul că avem un viitor?

Răspuns: Chiar și în cazul în care o persoană care se află în fața ta este împotriva ta, trebuie să te ajuți unul pe celălalt pentru a deveni prieteni, pentru a fi iubitori.

Întrebare: Ei spun că au trăit în armonie perfectă. Cum se pot întoarce la ea, suflet în suflet? Ce înseamnă pentru ei îndemnul dvs constant: „Iubirea va acoperi toate fărădelegile”?

Răspuns: Înseamnă că se pot ridica la următorul nivel de existență. Pentru că depășind ostilitatea, chiar și ura, ei se străduiesc să se conecteze reciproc și chiar să se iubească. Și în această iubire ei îl percep pe Creator pentru că El le este comun.

Nu mai rămâne nimic în comun. Și de aceea, printr-o astfel de acțiune ei Îl pot revela pe El, adică o calitate specială, un sentiment aparte, centrul lumii.

Întrebare: Vreţi să spuneţi că această calitate, Creatorul, trebuie să se manifeste între ei?

Răspuns: Cred că trebuie să se manifeste pentru că vine tocmai în acest scop de sus.

Întrebare: Și dezbinarea și ura lor vin de sus?

Răspuns: Separarea și ura vin astfel încât ei să încerce să se conecteze unul cu celălalt și să găsească în ei înșiși totul „împotrivă” și apoi totul „pentru”. Și când vor aduna aceste fragmente în interiorul lor, vor simți dintr-o dată cum au pus cap la cap un puzzle atât de interesant, încât vor descoperi o singură forță, o singură calitate, o singură chestiune a naturii.

Întrebare: Și atunci va deveni reală această conexiune între ei?

Răspuns: Da. Și în plus, vor descoperi o viață nouă în această conexiune, deja o viață spirituală.

Întrebare: Deci spuneţi că această separare le-a fost impusă în mod deliberat?

Răspuns: Desigur.

Întrebare: Adică le-a fost indusă pentru că erau deja capabili să se conecteze?

Răspuns: De aceea se întâmplă totul în generația noastră. Și dacă nu ar putea ajunge la o conexiune reciprocă, atunci nu ar exista așa ceva. Asta tocmai pentru că noi, în generația noastră, putem face asta.

Le doresc să se ridice deasupra egoismului lor, care îi orbește, și să înțeleagă că de fapt, Creatorul este cel care îi împinge spre iubire.

Acestea sunt deja începuturile următoarei stări a umanității, când oamenii vor descoperi inconsecvența absolută la nivelul anterior, ca fiind diferită în toate privințele. Iar acum, în această etapă, trebuie să se unească.

KabTV “Ştiri cu Dr. Michael Laitman” 3/10/22

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed