De ce a creat Creatorul înclinaţia rea?

Întrebare: Cum a putut Creatorul, care este complet bun şi face bine, să creeze înclinaţia rea, care nu poartă proprietatea Lui? Cum a făcut El asta? De ce nu ne-am născut într-o lume plină de bunătate?

Răspuns: Dacă ne-am fi născut într-o lume perfectă, am fi fost ca îngerii care nu au înclinaţia rea. Adică, am fi existat numai conform unei forţe singulare.

Totuşi, scopul creaţiei este de a ajunge la nivelul Creatorului, să devenim mai deştepţi, să percepem şi să realizăm aceeaşi stare ca a Lui, să obţinem puteri şi proprietăţi similare Creatorului, adică să devenim la fel ca El.

Pentru a obţine acest nivel, trebuie să avem proprietăţi care sunt opuse Creatorului. Totuşi, trebuie să posedăm şi calităţi similare Lui, adică trebuie să fim alcătuiţi din două părţi. O parte este înclinaţia rea, proprietate opusă  Creatorului, cu care ne naştem în această lume.

Cea de a doua parte, calitatea Creatoului, trebuie să o obţinem pe cont propriu. Aşa trebuie să ne „construim” noi înşine, implicând ambele părţi mai mult, devenind astfel din ce în ce mai echivalenţi cu Creatorul.

Procesul obţinerii nivelului Lui constă din 125 de trepte. Continuă până când atingem starea numită „Fii Creatorului s-au întors la El”. Asta are loc atunci când atingem echivalenţă de proprietăţi cu Creatorul. Pentru asta, trebuie să fim alcătuiţi din două părţi.

De aceea a creat Dumnezeu înclinaţia rea, o dorinţă egoistă. Totuşi, El este Cel care ne acordă dorinţă bune, atunci când Îi cerem. Aceste două forţe ne permit nouă să atingem perfecţiunea.

Întrebare: Dar cum pot obţine proprietăţi despre care nu ştiu nimic?
Răspuns: Pentru a face asta trebuie să te alături unui grup care are acelaşi scop. Trebuie să te implici în el. Nu vei fi în stare să o faci singur, pe cont propriu. Conexiunea din grup atrage Lumina Reflectată şi astfel primeşti o a două forţă a naturii, pozitivă, care echilibrează negativul din fiecare dintre noi.

Din programul radio israelian de pe 103 FM din 17.05.2015

One Comment

  1. Baraba (fiul Tatalui) si Iisus (fiul Tatalui). Mereu avem doi fii.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: