Doisprezece triburi într-o națiune, partea 3

Intrebare: De ce toate triburile din poporul Israel au granițe clare și de ce nu ar trebui să se amestece între ele?

Raspuns: Israel este o națiune care a mers în deșert împreună, însă fiecare în propriul său loc, cu steagul său. În modul acesta trebuie să avansăm, în modul în care au mers de la Muntele Sinai, în Țara Israel, ogranizat în triburi, fiecare cu steagul său și în conexiunea corectă cu ceilalți.

Iar asta nu este despre marșul prin deșertul material, ci despre calea în progresul spiritualității.

Este un film de la Hollywood care arată cum Evreii au mers în deșert, pur și simplu, unul după altul, însă asta este o imagine greșită. În avansarea spirituală fiecare din cele doisprezece triburi trebuie să mențină relația corectă cu ceilalți și tot timpul să rămână conectați: patru triburi pe dreapta, patru triburi pe stânga și patru triburi pe mijloc: HaVaYaH + HaVaYaH + HaVaYaH.

Întreaga structură trebuie păstrată. Când toată lumea trece prin obstacole și când egoismul colectiv crește, toată lumea trebuie să se asigure că vom crește împreună, în aceeași formă, rămânând în aceeași percepție, în același matrix, doar în nivele din ce în ce mai mari.

Intrebare: De ce au fost interzise căsătoriile dintre triburi?

Raspuns: Deoarece este necesară păstrarea HaVaYaH inițială, forma vasului. Întreaga națiune este ca un singur corp. Dacă acest corp este construit într-un anumit mod: cap, trup, brațe și picioare, atunci este imposibil să amesteci un braț cu un picior.

Intrebare: Acestea nu sunt brațe și picioare, ci oameni!

Raspuns: Dacă se amestecă oamenii din triburi diferite, este chiar mai rău decât amestecarea unui braț cu un picior. Este imposibil să amesteci creierul din cap și măduva osoasă din brațe și picioare. Fiecare din noi a fost creat cu anumite caracteristici, precum organele corpului material și, prin urmare, cu toții suntem similari cu un singur organism, un singur om. Diferitele triburi ale Israelului sunt precum diferitele organe ale unui corp.

Intrebare: Încă este neclar, de ce doi oameni nu se pot căsători?

Raspuns: Când discutăm despre triburile Israelului, nu vorbim despre oameni, ci despre organele unui corp spiritual, care este poporul Israel. Totuși, puteți face orice doriți cu corpurile fizice. Tora nu vorbește deloc despre ele.

Toate triburile ar trebui să se sprijine între ele, așa cum este scris “Iubește-ți aproapele ca pe tine însuți”.

Intrebare: Atunci de ce sunt îngrădite unul față de celalalt, având în vedere propria lor alocare?

Raspuns: Cum pot ajuta un trib dacă nu aparțin exact de tribul care mi-a fost desemnat? Să spunem că tu aparți de tribul Naphtali, iar eu de Zebulun.

Fiecare trib are o muncă spirituală specifică, iar eu pot ajuta pe altul numai dacă mă realizez pe mine însumi ca Zebulun, iar tu ca Naphtali. Și pentru triburile Asher și Gad trebuie să fac o muncă diferită și să ofer un sprijin diferit, iar ei, în schimb, față de mine.

Imaginează-ți doisprezece oameni care sunt în grup, însă fiecare din ei au propriul suflet. Dacă încercăm să îi schimbăm, noi doar ii deteriorăm. Prin urmare, nu ar trebui să schimbăm pe nimeni, ci numai să ne conectăm între noi. Niciunul din noi nu are imperfecțiuni, greșeala este numai în conexiunea dintre noi și, așadar, trebuie să acord atenție numai la asta, să lucram la ea și să o corectăm, pentru a revela forța superioară în conexiunea corectată.

Din emisiunea de pe KabTV “O viata noua” 16/1/2016

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed