Ei nu ne plac pe noi, evreii

175Comentariu: În zilele noastre, raportat la cele mai recente evenimente din lume, a existat o creștere teribilă a antisemitismului. Nu le place Israelul, nu le plac evreii.

În Europa, în Germania, ard steaguri, ne numesc ucigași de copii. În Anglia ne spun să nu purtăm kippah (yarmulkes) și îmbrăcăminte tradițională evreiască și să ne îmbrăcăm de parcă am fi englezi sau turiști. În Franța, situația este destul de proastă. În America, evreii scot mezuzele de pe uși, astfel încât nimeni să nu știe că acolo locuiesc evrei. Și așa mai departe, puteți enumera multe fapte. Am ajuns în această stare.

Răspunsul meu: Ce ar putea fi mai bun decât ceea ce se întâmplă acum? Aceasta este de a pune evreii pe drumul cel bun, astfel încât să-și împlinească scopul. La urma urmei, dacă nu îl împlinesc, atunci lumea va aluneca literalmente din ce în ce mai mult în întuneric.

Cum altfel îi poți aduce pe drumul drept? Doar aplicând din ce în ce mai multă presiune. Totuși, nu văd că asta ajută prea mult. Deși au existat deja astfel de suferințe, astfel de lovituri asupra evreilor, tot nu a ajutat.

Trebuie să înțelegem de ce toată lumea ne urăște. De asemenea, antisemiţii trebuie să înțeleagă de ce ne urăsc. Vedem de-a lungul istoriei evreilor și a lumii, cum totul se desfăşoară în jurul poporului evreu. Prin urmare, trebuie să ne întrebăm: De ce se întâmplă toate acestea?

Ne urăsc, ne iubesc, indiferent de modul în care ne tratează, în mod clar ne tratează ca pe ceva special. Ce este special la acest grup etnic, acest popor, această rasă? Ei cred chiar că suntem o rasă specială. Trebuie să explicăm asta.

Faptul este că totul a început în cele mai vechi timpuri, undeva în urmă cu aproximativ 5.000 de ani, când omenirea a început să realizeze atitudinea față de condiţia sa: „Cine sunt eu? Ce sunt eu? De unde sunt eu? Pentru ce sunt? ” Și așa mai departe. Aceste întrebări au fost puse de un om pe nume Adam. Așa a fost numit, presupus din întâmplare, Adam.

Această persoană a început să pună această întrebare, a început să raționeze, să investigheze. Ca urmare a pasiunii sale speciale, a setei lui de a răspunde la această întrebare: „Ce este un om? Care este scopul lui, la ce servește? ” Adam a dezvăluit că lumea există pentru a atinge forța superioară care o guvernează.

Este posibil să atingem această forță numai prin exerciții special, atunci când o persoană încearcă să se ridice deasupra egoismului, deasupra lui însuși și să atingă forța superioară a naturii, care dorește să fie doar în calitatea de dăruire și iubire pentru ceilalți, în conexiune universală. .

În acest fel, este dezvăluită conexiunea universală superioară dintre toate părțile creației. Această forță generală superioară a tuturor părților creației este numită „Creatorul”.

Această persoană, Adam, a descoperit această forță. El a descris-o în cartea sa Raziel HaMalach (Îngerul secret). Aceasta este o carte mică pentru că pe vremea aceea scriau pe lut și cu bețe.

Adam a creat prima școală în care și-a predat cunoștințele, tot ceea ce învățase, oamenilor interesați de ea. O mulțime de oameni au venit la el, l-au ascultat. De la el au venit tot felul de credințe, deoarece diferiți oameni au înțeles această învățătură în mod diferit.

Aceasta a durat în principiu, 20 de generații ale ucenicilor săi: 10 generații până la ucenicul numit Noe și alte 10 generații până la ucenicu numit Avraam. Și toate aceste generații de ucenici au creat mai mulți discipoli în jurul lor și așa a continuat sute de ani.

În generația lui Avraam, începe deja înțelegerea cunoștințelor pe care Adam i le-a transmis. Avraam a predat acest lucru discipolilor săi din Babilonul Antic, unde în acel moment existau și condiții speciale. De ce condiții speciale?

Pentru că, dacă înainte de Babilon, înainte de Avraam, învățătura sistemului universului și cunoașterea locului în care existăm, a ceea ce ne înconjoară, la ce suntem conectați, sub a cărui guvernare ne aflăm și așa mai departe, a fost totul pur individual, atunci, de la Avraam încoace, se întâmpla deja în conexiunea dintre oameni. Prin urmare, Avraam este prima persoană care a creat Școala Cabaliștilor.

În principiu, înainte studiau într-un fel sau altul, dar nu erau atât de dependenți și conectați între ei. Avraam și-a dat seama deja, a înțeles și a dezvăluit că realizarea naturii și a forței superioare a acesteia depind de conexiunea dintre oameni. Prin urmare, el a lansat sloganul „Iubește-ți aproapele ca pe tine însuți”.

Aceasta este astfel, deja o revoluție, când trebuie să treci de la “doar pentru tine” la nivelul de dăruire și iubire pentru ceilalți, la a începe să stabileşti oamenii într-o astfel de stare. Aici a intrat în conflict cu egoismul pe care îl reprezenta atunci Nimrod, regele Babilonului. Și, desigur, Avraam a trebuit să părăsească oraşul.

De aici începe grupul lui Avraam, care a fost numit „Yehudi” din cuvântul „Yehud”, conexiune, unitate.

Evreul (în ebraică, Ivri) provine de la cuvântul „vreodată”, adică trec de la această viață, când fiecare este pentru sine, la o viață în care toată lumea este pentru alții. De asemenea, ei l-au numit „Israel”, ceea ce înseamnă „direct către Creator”, „Yashar-El”, Israel. Aici începe înțelepciunea Cabalei. Aceasta este, în principiu, aceasta este înțelepciunea atingerii Creatorului.

Întrebare: Dacă trecem de la acel moment la momentul actual, atunci este ura pentru că Avraam a insuflat acest principiu pentru a trăi nu pentru tine, ci pentru alții, în poporul lui Israel, iar evreii nu trăiesc așa? Putem spune că acest lucru este scris în genetica spirituală a unei persoane și, de asemenea, nu în cea spirituală?

Răspuns: Desigur! Absolut! Aceasta este o înregistrare, date informaționale, care există într-o persoană. Nu pot fi eradicate, nu se poate face nimic în privința lor. Singurul lucru care se poate face este să schimbi ura în iubire printr-o explicație.

Întrebare: Cum simt națiunile că există această evidență la evrei și în Israel?

Răspuns: Subconștient.

Întrebare: Va continua acest lucru până când vom ajunge la rădăcină?

Răspuns: Ar fi bine. Să sperăm că nu se va înrăutăți.

Comentariu: Dar a fost deja foarte rău, într-adevăr. Uite ce am trecut prin istoria noastră!

Răspunsul meu: Da, dar puteți vedea cum nu afectează nimic. Se pare că singurul lucru rămas este o explicație de masă cu adevărat serioasă printr-un apel către toată lumea și mai ales către națiunile lumii, nu către evrei.

Aceasta se datorează faptului că evreii sunt oameni cu gât rigid. Ei nu vor crede și nu vor merge și nu vor face nimic decât dacă națiunile lumii îi vor forța. Prin urmare, trebuie să apelăm la națiunile lumii și să le explicăm ce ar trebui să facă evreii. Pentru a-i forța pe evrei să îndeplinească acest scop. Atunci va funcționa.

Aceasta este ceea ce trebuie să facem. Sper cu adevărat că, cu ajutorul tuturor studenților noștri din întreaga lume, vom putea face acest lucru.

Întrebare: Este responsabilitatea evreilor să explice lumii și să dea lumii metoda de legătură, unitate și dragoste pentru aproapele? Să o facă singură și să o dea lumii?

Răspuns: Da.

Întrebare: Vor continua să ne preseze până ajungem în acel punct?

Răspuns: „Apăsarea” înseamnă că este ușor. Dar chestia este că nu va ajuta. Singurul lucru care va ajuta este diseminarea, explicația către toate națiunile lumii care este misiunea lui Israel și care este misiunea lor.

Este scris că trebuie să ridice poporul lui Israel pe umerii lor și să-l ridice la muntele Creatorului. Aceasta înseamnă că trebuie să-i forțeze pe oamenii lui Israel să urce pe muntele Creatorului, astfel încât evreii să deschidă calea către toate națiunile lumii.

Comentariu: Această explicație ar trebui să intre în inimă, ceea ce este important.

Răspunsul meu: Cred că, în general, terenul este pregătit pentru acest lucru și, atât cât este imposibil să îl accepți, va fi acceptat tocmai din contrariul său.

Ideea în sine este simplă. Trece prin toate generațiile, prin toate persecuțiile, prin toate exterminările, prin toată distrugerea Templelor și așa mai departe, până la Holocaust și la starea noastră actuală. Același lucru, din nou și din nou.

Comentariu: Dar ideea pe care o transmit cabaliștii nu intră în oamenii obișnuiți, în inimile lor; aceasta este dificultatea.

Răspunsul meu: afectează pe toată lumea. Dar înțelegerea ideii în sine: de unde vine, de ce, ce o conduce, care este motorul, sursa acestei mișcări istorice, acest lucru este cunoscut doar de cabaliști.

Comentariu: Văd că a fost în mare parte prezent în Baal HaSulam și prezent în voi foarte viu! Simți că a sosit timpul, a sosit. Acesta este aproape punctul central al istoriei pentru tine, punctul central al lumii!

Antisemitismul este un segment din istorie, iar pentru dvs. este punctul central al lumii.

Răspunsul meu: Lumea se învârte în jurul acesteia.

Comentariu: Pentru a aduce evreii la o înțelegere și la faptul că transmit această instrucțiune lumii.

Răspunsul meu: Cred că nici măcar evreii, ci lumea.

Nu cred că evreii o pot lua. Sunt prea egoiste, împărțiți, slabi și nu-și înțeleg scopul și locul, rolul, nimic! Nu vor putea face asta niciodată cu egoismul lor.

Întrebare: Națiunile lumii vor putea să le forțeze?

Răspuns: Da! Exact în așa fel.

Comentariu: Da, dar sperăm că nu va ajunge la un alt Holocaust.

Răspunsul meu: Prin urmare, trebuie să o facem rapid.

Întrebare: Pentru a explica rapid? Adică națiunile lumii ar trebui să înțeleagă ce fac, pentru ce o fac? Aceasta este înțelegerea pe care ar trebui să o aibă?

Răspuns: Da.

KabTV “Ştiri cu Dr. Michael Laitman” 24.05.2021

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed