Greu să fii Dumnezeu, dar posibil

Întrebare: Care este cea mai incredibilă şi fantastică dorinţă pe care o putem avea şi care să-i facă pe ceilalţi să exclame: „Uaau!”.

Răspuns: Noi suntem în stare de orice! Putem fi nemuritori, fără sfârşit, atotştiutori, atotputernici, dar numai în măsura în care dorim să transmitem toate acestea celorlalţi, şi nu să ţinem totul pentru noi înşine (pentru uzul nostru intern), adică, dacă acceptăm să ne transformăm in „transmiţători”.

Comentariu: Am fost la şcoală cu un coleg deştept care au spus că el a vrut să fie Dumnezeu. El a declarat că a vrut plăceri fără de margini care să crească cu acceleraţie exponenţială. Oare acest tip de avansare există cu adevărat pe acest tărâm?

Răspuns: Sigur că există. Însă nu există niciun Dumnezeu! Nivelul pe care îl obţinem în Guvernarea Generală este de fapt nivelul lui Dumnezeu, nivelul Creatorului. Este greu să fii Dumnezeu? Poate…dar sigur este posibil.

Comentariu: Acest tip a spus de asemenea că el ar vrea să creeze „propriul său univers”, cu oameni reali care să trăiască în el.

Răspuns: Cineva poate să-şi creeze de fapt propriul univers, mai mult, el poate să facă o serie de universuri, care sunt incluse unul în altul. La sfârşit, el va obţine o stare de revelare absolută şi de împlinire care este numită „Lumea Infinitului”, peste care nu mai există nicio dorinţă. Aici, el trebuie să se oprească! Asta este!

Ce va veni în continuare? Noi nu putem răspunde la această întrebare fiindcă starea de „Infinit” este dincolo de graniţele noastre limitate. Vezi, noi încă vorbim de „sfârşit”, tot ceea ce putem face este să facem noţiunea de „un sfârşit” un pic mai largă, să o împingem puţin mai departe. Nu există un astfel de lucru ca „ce mai urmează?”. Categoriile de distanţă şi limite pur şi simplu dispar dincolo de aceste limite.

Din emisiunea KabTv ”Discuţii cu Michael Laitman” 3/11/2012

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed