Inima mea este casa mea

514.02Întrebare: De-a lungul istoriei umanității, cuvântul „lepră” a evocat întotdeauna frică. Această boală se caracterizează printr-o trăsătură foarte interesantă: perioada de incubație durează de la trei la zece ani, timp în care o persoană se simte sănătoasă în exterior, dar de fapt este foarte bolnavă. Calea noastră de dezvoltare și viața noastră sunt oarecum asemănătoare cu această boală.

Cartea Zohar spune că putem dezvălui Creatorul și viața reală numai în conexiune cu ceilalți. De asemenea, ea numește dorința de a-i folosi pe ceilalți pentru propriul beneficiu și de a conduce peste toată lumea o casă infectată cu lepră. De ce?

Răspuns: Toate dorințele mele, inima mea, sunt casa mea. Este infectat cu lepră pentru că ne dorim totul doar pentru noi.

Comentariu: Cartea Zohar spune că dacă este casa infectată cu lepră, atunci ar trebui arsă.

Răspunsul meu: Nu neapărat arsă, există diferite tipuri de tratament pentru lepră. Casa poate fi pur și simplu distrusă, pietrele și buștenii pot fi demontate, curățate temeinic și reasamblate. Pentru a face acest lucru, trebuie să apelați la un Cohen.

„Cohen” este calitatea dăruirii și a iubirii cu care ar trebui să-ți compari inima și calitățile. Faptul este că în egoismul nostru există patru niveluri, care sunt numite „primul, al doilea, al treilea și al patrulea”. Comparând, poți vedea la ce nivel este inima ta coruptă. În conformitate cu aceasta, puteți arde casa sau o dezasamblați, o curățați și, uneori, puteți construi o casă nouă în acest loc. În general, există diferite tipuri de corectare.

Cartea Zohar vorbește doar despre corectarea inimii. În această viață, o persoană nu are nevoie de nimic altceva, doar aceasta este sarcina ei.

Întrebare: Nu este nevoie să faci altceva?

Răspuns: Trebuie să vă asigurați cu lucrurile.cele mai necesare

Lumea noastră a fost creată special astfel încât să ne putem asigura pentru noi înșine la acest nivel și din acesta, am putea deveni în mod independent asemănători Creatorului. Pentru că odată ce vă asigurați ca animal, puteți crește un om în interiorul vostru.

Din KabTV “Prim-plan—Anamneză” 2/19/10

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: