Inundați de informații false

Întrebare: Pe ecranele din Uniunea Sovietică nu apărea violența, dar nu aș spune că oamenii de acolo erau mai puțin violenți. De ce?

Răspuns: Nu cred că într-o societate ca aceea din Uniunea Sovietică, presa, cinematograful și teatrul au avut o influență semnificativă asupra oamenilor. Înțelegeau cu toții că era o diferență uriașă între viață și ceea ce partidul și guvernul le servea. Prin urmare, nu acceptau toate aceste informații.

Comentariu: Și cu toate acestea, conform studiilor psihologice, toată mass-media influențează psihicul uman. Acolo vedeam că totul este bine.

Răspunsul meu: Exista o cortină de fier între individ și media. Tot ce apărea la radio și televizor trecea mai înainte printr-un filtru strict iar oamenii înțelegeau că erau alimentați cu informații și știau ce să ar trebui să preia din ele. Poate doar un grăunte de informație.

Acum suntem inundați de un torent uriaș de informații diverse. Totul este supraevaluat, cumpărat excesiv și distorsionat. Nici nu avem idee cât de mult. Ne este clar că tot ce vedem la TV, ascultăm la radio și așa mai departe, este doar informație distorsionată transmisă de tot felul de părți interesate.

Dar, deoarece informațiile sunt atât de variate și nu vin din aceeași sursă guvernamentală, de partid, așa cum era în Uniunea Sovietică, ne este greu să le analizăm. Așa că suntem influențați de ele, de voie, de nevoie. Alegem unul dintre numeroasele gânduri, chiar dacă și acesta este incorect.

Din emisiunea KabTV “Era post-coronavirus” 4/30/20

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: