Jocul vieții

239Vrem să ne vedem viața ca pe un sistem în continuă îmbunătățire, pe care îl putem controla activând nivelul superior. Activăm starea în care dorim să fim, dar nu suntem încă acolo. În acest scop, oferim copiilor jocuri educative, care îi ridică la un nivel superior.

Jucând acest joc în grupul de zece, mă ridic la sistemul relațiilor spirituale, la sistemul lui Adam HaRishon. Prin urmare, jocul devine pentru mine tema cea mai importantă, o temă critică.

Avem nevoie de o nouă atitudine față de viața noastră, față de scopul spiritual, pe tot parcursul jocului. În primul rând, noi înșine schimbăm relația dintre noi mimând schimbarea, iar acest lucru trezește lumina reformatoare, care ne influențează și de fapt începe să ne schimbe.

Este ca și cum prin mișcarea particulelor încărcate, creăm un câmp care ne organizează într-o formă nouă, corectă. Și astfel avansăm conform legilor superioare. Jucând acest joc în grup, realizăm jocul vieții noastre. Nu există o altă modalitate de a ieși din forma animalică și de a deveni om, decât prin acest joc.

Cu ajutorul luminii superioare, starea dorită pe care o jucăm devine reală. Toți pașii au fost deja aranjați de sus în jos, conectând luminile reformatoare cu luminile interne, astfel încât, dacă trezim luminile reformatoare, acestea să efectueze acțiuni de jos în sus și să ne conducă pe treptele scării.

Nu există altă realitate decât acest joc. Trebuie să simțim că existăm în acest sistem și aceasta este mântuirea noastră. Dacă începem să simțim asta, ne putem schimba destinul, viața și putem trezi forțele superioare, iar atunci suntem în locul potrivit.

Din prima parte a  Lecţiei zilnice de Cabala 1/4/21, “Jocul”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: