Malchut și Bina, apa sarată și apa dulce

Intrebare: Care este radacina spirituala a surselor de ape dulci precum lacurile si rezervoarele de apa si cum difera de radacina spirituala a apei sarate?

Raspuns: Sarea reprezinta Malchut si apa reprezinta Bina. Conexiunea dintre Malchut si Bina, de exemeplu, inaltarea Malchut la Bina sau caderea Bina la Malchut, genereaza viata. Asta este diferenta dintre viata noastra si viata superioara.

Apa sarata este Bina care primeste atributele speciale ale lui Malchut. Este o cantitate mare de apa sarata pe suprafata pamantului si foarte putina apa dulce. Majoritatea apei dulci este apa desarata care trece prin filtre si este evaporata, etc. De asemenea, sunt multe sisteme diferite care echilibreaza atributul Bina si atributul Malchut.

Intrebare: In geografia Israelului este lacul de apa dulce Kinneret (Marea Galilee) si apa sarata a Marii Moarte.

Raspuns: Cele doua lacuri sunt total opuse. Kinneretul este alimentat cu apa care coboara de sus, de pe muntele Hermon, din topirea zapezii si din apa de ploaie.

Marea Moarta este cel mai jos punct din lume, este o depresie in pamant, acoperita complet de apa sarata. Marea ridica sarea din pamant si chiar si apa proaspata care vine din Marea Galilee devine sarata. Sursa de apa sarata din Marea Moarta este diferita de sursa care umple marile si eceanele. Aceasta este o fizica speciala a unei locatii geografice deosebite.

Din lectia de Cabala in limba rusa din 8/14/16

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"" Comentarii RSS Feed